ΚΟΣΜΟΣ

Ουίλιαμ και Κέιτ: Καταργούν «θεσμό» του παλατιού και ανοίγουν νέα θέση εργασίας

Ουίλιαμ και Κέιτ: Καταργούν «θεσμό» του παλατιού και ανοίγουν νέα θέση εργασίας
instagram

«Επαναστατικές» χαρακτηρίζει ο βρετανικός τύπος τις αλλαγές που αποφάσισαν ο Ουίλιαμ και η Κέιτ

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Κέιτ ετοιμάζονται για τους μελλοντικούς τους ρόλους ως βασιλιάς και βασίλισσας και έτσι χαράσσουν ήδη μια διαφορετική από το παρελθόν πορεία στο Παλάτι.

Ήδη το βασιλικό ζεύγος είναι σε διαδικασία δημιουργίας μιας νέας θέσης και συγκεκριμένα αναζητούν Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) να επιβλέπει το εκτεταμένο νοικοκυριό τους, που αποτελείται από περίπου 60 μέλη του προσωπικού.

Ποια η διαφορά; Ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα παρακάμπτει τη μακροχρόνια εξουσία των ιδιωτικών γραμματέων στα βασιλικά ανάκτορα και θα απευθύνεται απευθείας στον Ουίλιαμ και την Κέιτ.

Ο βρετανικός τύπος χαρακτήρισε την κίνηση αυτή «επαναστατική» καθώς ο ρόλος του Διευθύνοντος Συμβούλου θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του βασιλικού ζεύγους, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση μιας επαγγελματικής και συνεργατικής νοικοκυρικής κουλτούρας.

«Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα είναι το πιο υψηλόβαθμο πρόσωπο του Οίκου και θα αναφέρεται απευθείας στον Ουίλιαμ και την Κέιτ», αναφέρει σε ένα σημείο η αγγελία.