ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Αυστραλία: «Να απολυθεί το 50% των εργαζομένων της χώρας, έχουν γίνει αλαζονικοί»

Σάλος στην Αυστραλία: «Να απολυθεί το 50% των εργαζομένων της χώρας, έχουν γίνει αλαζονικοί»

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσαν τα σχόλιά του, ο Γκάρνερ δήλωσε εχθές ότι αναγνωρίζει πως όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του επηρεάζεται βαθιά η ζωή του 

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Αυστραλία οι δηλώσεις ενός εκατομμυριούχου ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι θα πρέπει να απολυθεί το 50% της χώρα γιατί κατά τη γνώμη του έχουν γίνει αλαζονικοί τα τελευταία χρόνια.

Ο 41χρονος μεγιστάνας, που ξεκίνησε την καριέρα του ως ιδιοκτήτης γυμναστηρίου πριν ασχοληθεί με τα κτηματομεσιτικά, εξόργισε πολλούς υποστηρίζοντας ότι «χρειάζεται να δούμε πόνο στην οικονομία», και «στοχοποίησε» τους εργαζόμενους στον τομέα των οικοδομών στη χώρα του.

Βίντεο με τις δηλώσεις του Γκάρνετ έχει γίνει viral στο Twitter, συγκεντρώνοντας πάνω από 23 εκατομμύρια views και έντονα επικριτικά σχόλια από πολλούς που θεωρούν τις δηλώσεις του εξωφρενικές και άδικες.

Σύμφωνα με το BBC, o 41χρονος είχε προκαλέσει αντιδράσεις και παλαιότερα, λέγοντας ότι οι νέοι άνθρωποι στις μέρες μας δεν μπορούν να αγοράσουν σπίτι επειδή «ξοδεύουν υπερβολικά πολλά χρήματα για να πάρουν φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο».

Μιλώντας σε συνέδριο για τα κτηματομεσιτικά αυτήν πριν λίγες μέρες, ο Γκάρνερ ισχυρίστηκε ότι η πανδημία είχε αρνητικό αντίκτυπο στη νοοτροπία και την εργασιακή ηθική των εργαζομένων.

Μετά τις αντιδράσεις ο Τιμ Γκάρνερ δήλωσε «βαθιά μετανιωμένος». «Στο Property Summit αυτήν την εβδομάδα έκανα κάποια σχόλια για την ανεργία και την παραγωγικότητα στην Αυστραλία, για τα οποία μετανιώνω βαθιά και αναγνωρίζω ότι ήταν λάθος», αναφέρει σε δήλωση που εξέδωσε εχθές, Πέμπτη, ο Γκάρνερ. «Είναι προφανές ότι πρέπει να γίνουν σημαντικές συζητήσεις σε αυτό το περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και πιέσεων στην τιμές πώλησης και ενοικίασης ακινήτων, λόγω έλλειψης προσφοράς, αλλά και άλλων ζητημάτων που αφορούν στο σημερινό κόστος ζωής», σημειώνει ο 41χρονος, προσθέτοντας ότι απέτυχε να δείξει ευαισθησία απέναντι στους εργαζομένους και τις οικογένειές τους σε όλη τη χώρα που έχουν επηρεαστεί από αυτές τις οικονομικές πιέσεις και τις απώλειες θέσεων εργασίας.