ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Ο σκύλος του δάγκωσε και άλλη πράκτορα - 11η επίθεση μέσα σε ένα χρόνο

Τζο Μπάιντεν: Ο σκύλος του δάγκωσε και άλλη πράκτορα - 11η επίθεση μέσα σε ένα χρόνο
Instagram

Σε απόγνωση το προσωπικό στον Λευκό Οίκο με τις συνεχείς επιθέσεις του σκύλου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν

Νέος πονοκέφαλος για τον Τζο Μπάιντεν, καθώς ο σκύλος του το βράδυ της Δευτέρας 25 Σεπτεμβρίου δάγκωσε ακόμα ένα άτομο από το προσωπικό. Αυτή είναι η 11η επίθεση του Κομάντερ, όπως ονομάζεται ο σκύλος.

Εκπρόσωπος των μυστικών υπηρεσιών του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε πως ο μόλις 2 ετών σκύλος, το βράδυ της Δευτέρας δάγκωσε μία αστυνομικό, στην οποία αμέσως παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο ιατρείο του Λευκού Οίκου.

Ο Κομάντερ είναι γερμανικός ποιμενικός με... προβλήματα διαχείρισης θυμού. Ο σκύλος, σύμφωνα με το BBC τον Ιούλιο πέρασε ειδική εκπαίδευση, καθώς είχε ήδη επιτεθεί σε πολλά άτομα από το προσωπικό του Λευκού Οίκου.

«Όπως έχουμε σημειώσει και παλαιότερα, ο Λευκός Οίκος μπορεί να είναι ένα αγχωτικό περιβάλλον για τα οικογενειακά κατοικίδια και η Πρώτη Οικογένεια συνεχίζει να εργάζεται για τρόπους για να βοηθήσει τον σκύλο Commander να χειριστεί τη συχνά απρόβλεπτη φύση των εδαφών του Λευκού Οίκου», δήλωσε η εκπρόσωπος της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πάντως, ο σκύλος έχει δαγκώσει τουλάχιστον 11 άτομα από τον περασμένο Οκτώβριο, με προτίμηση στους ένστολους. Μάλιστα ένα από τα θύματά του κατέληξε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα στον μηρό και τον βραχίονα. Να σημειώσουμε πως ο άλλος σκύλος των Μπάιντεν, ο Major, εστάλη τελικά στο Ντέλαγουερ, μετά από μία σειρά επιθέσεων στον Λευκό Οίκο.

Πλέον εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μετακομίσει και ο Κομάντερ στο Ντέλαγουερ.