ΚΟΣΜΟΣ

Βενετία: Ποινικές διώξεις σε τρεις υπόπτους για το πολύνεκρο δυστύχημα με το λεωφορείο

Βενετία: Ποινικές διώξεις σε τρεις υπόπτους για το πολύνεκρο δυστύχημα με το λεωφορείο
AP

Πού εστιάζουν οι έρευνες της αστυνομίας για το πολύνεκρο τροχαίο στη Βενετία - Δεν προκύπτει σύγκρουση με άλλα οχήματα

Ποινική δίωξη σε τρία άτομα άσκησε η εισαγγελία για το πολύνεκρο τροχαίο με το λεωφορείο στη Βενετία, με τις έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του δυστυχήματος να είναι σε εξέλιξη.

Η La Repubblica αναφέρει ότι διώκονται ο Μάσιμο Φιορέσε, διευθύνων σύμβουλος και νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας La linea, ιδιοκτήτριας του μοιραίου λεωφορείου, ο Ρομπέρτο Ντι Μπουσόλο, εκτελεστικός μηχανικός του δήμου της Βενετίας, αρμόδιος για τις μετακινήσεις και τη βιωσιμότητα της περιοχής και ο Αλμπέρτο Τσεζάρο, αρχιτέκτονας και υπάλληλος του ίδιου τομέα.

Η εισαγγελία της Βενετίας σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα έχει ανοίξει φάκελο κατά αγνώστων για πολλαπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας από την επόμενη μέρα του δυστυχήματος. Στο επικεντρο της έρευνας είναι το προστατευτικό κιγκλίδωμα της αερογέφυρας, για το οποίο εκκρεμεί τεχνική αξιολόγηση, που θα γίνει με εμπειρογνώμονα που θα ανατεθεί από την εισαγγελία.

Σκοπός είναι να διερευνηθεί κατά πόσο το κιγκλίδωμα τηρούσε τα πρότυπα ασφαλείας και ποιος μπορεί να ήταν ο ρόλος του στο δυστύχημα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο εισαγγελέας της Βενετίας δήλωσε ότι δεν προκύπτει σύγκρουση του λεωφορείου με άλλα οχήματα. Ο τραγικός απολογισμός είναι 21 νεκροί και 15 τραυματίες.