ΚΟΣΜΟΣ

Βαφτίσια για τα διάσημα δίδυμα αρκουδάκια πάντα της Νότιας Κορέας

panta
ertnews.gr

Τα ονόματα των πάντα επιλέχθηκαν μέσω μιας δημόσιας διαδικασίας ονοματοδοσίας που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο fan cafe του ζωολογικού κήπο

Aποκαλύφθηκαν τα ονόματα των δίδυμων μωρών γιγάντιων πάντα, ενόψει των 100 ημερών από τη γέννηση τους το Σάββατο (14 Οκτωβρίου),από τον ζωολογικό κήπο που τα φιλοξενεί,όπως αναφέρει η ertnews.gr

Το πρώτο από τα δίδυμα ονομάζεται Rui Bao που σημαίνει "Σοφός Θησαυρός” στα κινεζικά, ενώ το δεύτερο Hui Bao, που σημαίνει “Λαμπερός Θησαυρός“.

Τα δίδυμα, και τα δύο θηλυκά, γεννήθηκαν στο θεματικό πάρκο Everland κοντά στην πρωτεύουσα Σεούλ στις 7 Ιουλίου, σχεδόν τρία χρόνια αφότου το αδελφάκι τους Fu Bao, το πρώτο πάντα που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα, ήρθε στον κόσμο με τους ίδιους γονείς Ai Bao και Le Bao.

Τα ονόματα επιλέχθηκαν μέσω μιας δημόσιας διαδικασίας ονοματοδοσίας που οργανώθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο fan cafe του ζωολογικού κήπου, προσελκύοντας περίπου 20.000 συμμετέχοντες που υπέβαλαν πάνω από 40.000 προτάσεις ονομάτων, δήλωσε ο ζωολογικός κήπος.

Η Κίνα στέλνει τους ασπρόμαυρους πρεσβευτές της στο εξωτερικό σε ένδειξη καλής θέλησης από τη δεκαετία του 1950 στο πλαίσιο της λεγόμενης “διπλωματίας των πάντα“.