ΚΟΣΜΟΣ

Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες: Σφαγμένα και καμένα μωρά από τη Χαμάς έδειξε σε Μπλίνκεν ο Νετανιάχου

Προσοχή πολύ σκληρές εικόνες: Σφαγμένα και καμένα μωρά από τη Χαμάς έδειξε σε Μπλίνκεν ο Νετανιάχου
twitter.com/IsraeliPM

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, στον οποίο έδειξε φωτογραφίες με τα σφαγμένα και καμένα μωρά που άφησε πίσω της η επίθεση της Χαμάς. «Είναι χειρότεροι από τον ISIS», το μήνυμα των Ισραηλινών προς τη διεθνή κοινότητα.

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί το έγκλημα με τον αποκεφαλισμό και τη δολοφονία βρεφών από τη Χαμάς, κατά τη διάρκεια της επίθεσης που εξαπέλυσε το Σάββατο (7/10) το πρωί κατά του Ισραήλ. Η είδηση για τον αποκεφαλισμό, τη σφαγή και τα απανθρακωμένα μωρά εν τέλει επιβεβαιώθηκε ενώ ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσκόμισε και αποδεικτικά στοιχεία στον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν.

Οι φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν από τη σελίδα του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ στο Twitter, είναι το λιγότερο φρικιαστικές. Μωρά σφαγμένα και απανθρακωμένα, άφησε πίσω της η επίθεση της Χαμάς με τον αποτροπιασμό που προκαλείται να είναι πρωτοφανής.

Προσοχή, ακολουθούν εξαιρετικά σκληρές εικόνες:

«Αυτή είναι η πιο δύσκολη εικόνα που έχουμε ανεβάσει ποτέ. Όσο γράφουμε, τρέμουμε. Είχαμε αμφιβολίες για το αν έπρεπε να το αναρτήσουμε, αλλά πρέπει όλοι σα ς να γνωρίζετε. Αυτό συνέβη», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών για τις φρικιαστικές εικόνες.

«Όπως συντρίψαμε τον ISIS θα συντρίψουμε και τη Χαμάς»

Αυστηρό μήνυμα κατά της Χαμάς έστειλε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος επισκέπτεται το Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ διαβεβαίωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό για την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στη Μέση Ανατολή που στοχεύει να αποτρέψει την εξάπλωση της σύγκρουσης με τους παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς. Ο Μπλίνκεν ξεκίνησε μια περιοδεία σε πολλές χώρες στη Μέση Ανατολή, καθώς το Ισραήλ εξαπολύει την πιο ισχυρή εκστρατεία βομβαρδισμών στην 75χρονη ιστορία της σύγκρουσής του με τους Παλαιστίνιους, δεσμευόμενο να εξολοθρεύσει τη Χαμάς -η οποία κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας- ως αντίποινα για τις επιθέσεις των μαχητών το Σαββατοκύριακο.

Η συνέντευξη Τύπου του Άντονι Μπλίνκεν και του Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκίνησε με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επίσκεψή του. Ο Νετανιάχου εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον Τζο Μπάιντεν και τον αμερικανικό λαό, προτού ευχαριστήσει τον Άντονι Μπλίνκεν στα εβραϊκά.

Στη συνέχεια ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε επίθεση προς τη Χαμάς λέγοντας ότι «έχει αποδειχθεί εχθρός του πολιτισμού», ενώ απαρίθμησε τις φρικαλεότητας που φέρονται να διαπράχθηκαν από την παλαιστινιακή οργάνωση. «Η δολοφονία νέων σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής, ο σφαγιασμός ολόκληρων οικογενειών, ο φόνος γονέων μπροστά στα παιδιά και ο φόνος παιδιών μπροστά στους γονείς τους, το κάψιμο ζωντανών ανθρώπων, οι αποκεφαλισμοί, η απαγωγή ενόω νεαρού αγοριού - όχι μόνο απήχθη, κακοποιήθηκε, δέχθηκε επίθεση, πληγώθηκε - και η αποκαρδιωτική επίδειξη του εορτασμού αυτής της φρίκης».

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σημείωσε δε πως «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη Χαμάς ακριβώς όπως τον ISIS».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «καμία χώρα δεν πρέπει να φιλοξενεί μαχητές της Χαμάς και σε αυτούς που το κάνουν, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις».

Αναφερόμενος στην υποστήριξη από τις ΗΠΑ είπε, «Σας ευχαριστώ που πήρατε αυτή τη θέση. Ευχαριστώ που είστε εδώ σήμερα. Ευχαριστώ Αμερική» και προχώρησε σε μία θερμή χειραψία με τον Άντονι Μπλίνκεν.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Άντονι Μπλίνκεν τόνισε πως, καθώς οι αμυντικές ανάγκες του Ισραήλ μεγαλώνουν, οι ΗΠΑ θα εργαστούν με το Κονγκρέσο «προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα ικανοποιηθούν».

Παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών καλωσόρισε την δημιουργία της κυβέρνησης έκτακτης ανάγκης, ενώ σημείωσε οτι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει τον λαό της Παλαιστινής ή τις επιδιώξεις του.

Ο Μπλίνκεν είπε πως είναι ευγνώμον που επέστρεψε στο Ισραήλ, σε μία «απίστευτα δύσκολή» στιγμή για ολόκληρο τον κόσμο.

«Είναι αδύνατο να κοιτάξω τις φωτογραφίες των οικογενειών που σκοτώθηκαν και να μην σκεφτώ τα δικά μου παιδιά», δήλωσε προσθέτοντας, «Μωρά σφάζονται, πτώματα βεβηλωμένα, νέοι καίγονται ζωντανοί, γυναίκες βιάζονται, γονείς εκτελούνται μπροστά στα παιδιά τους, παιδιά μπροστά στα μάτια των γονιών τους».

«Πώς μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό;» διερωτάται, ενώ επαινεί τη γενναιότητα των Ισραηλινών πολιτών. «Το μήνυμα που φέρνω στο Ισραήλ είναι ότι μπορεί να είσαι αρκετά δυνατός από μόνος σου για να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αλλά όσο υπάρχει η Αμερική δεν θα χρειαστεί ποτέ, μα ποτέ».