ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Σημαδεύουν εξώπορτες Εβραίων με το Αστέρι του Δαβίδ (pics)

Γερμανία: Σημαδεύουν εξώπορτες Εβραίων με το Αστέρι του Δαβίδ (pics)

Περιστατικά που θυμίζουν άλλες εποχές έρχονται στο φως της δημοσιότητας στη Γερμανία με αφορμή τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης.

Τον γύρο των social media κάνουν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες από σπίτια Εβραίων στο Βερολίνο τα οποία άγνωστοι φέρεται να σημάδεψαν με το Αστέρι του Δαβίδ.

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος εβραϊκών οργανώσεων Γερμανίας Anna Staroselski δημοσίευσε στο Χ φωτογραφίες «από χθες, από ιδιωτικές κατοικίες στις οποίες ζουν Εβραίοι που σημαδεύτηκαν με τα αστέρια του Δαβίδ», όπως χαρακτηριστικά έγραψε.

Το Άστρο του Δαβίδ είναι εβραϊκό σύμβολο το οποίο αποτελείται από δυο ισόπλευρα τρίγωνα, το ένα προς τα επάνω και το άλλο προς τα κάτω, που σχηματίζουν έξι κορυφές.

Σύμφωνα με την παράδοση των Εβραίων είναι σύμβολο του Γιαχβέ.

Το τρίγωνο με τη μια γωνία προς τα πάνω συμβολίζει τον πνευματικό κόσμο του και τον Ουρανό, ενώ το κάτω τρίγωνο τη σαρκική φύση του και τη Γη.

Επίσης αντιπροσωπεύει την ένωση αρσενικού και θηλυκού. Το σύμβολο αυτό υπάρχει και στη σημαία του κράτους του Ισραήλ, η οποία καθιερώθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1948.