ΚΟΣΜΟΣ

Με καρκίνο στον εγκέφαλο 21χρονη Αυστραλή: «Το πιο σημαντικό είναι η υγεία μας»

Με καρκίνο στον εγκέφαλο 21χρονη Αυστραλή: «Το πιο σημαντικό είναι η υγεία μας»
Instagram

Η 21χρονη Αυστραλή ξεκίνησε να έχει περίεργα συμπτώματα ενώ ήταν διακοπές 

Επείγουσα έκκληση για βοήθεια απευθύνουν οι φίλοι μίας 21χρονης από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας, η οποία διαγνώστηκε με κακοήθη όγκο στον εγκέφαλο, στάδιο 3, αφού αντιμετώπισε μία σειρά από περίεργα συμπτώματα, ενώ βρισκόταν διακοπές στην Ευρώπη.

Η Jenaya Shaw άρχισε να έχει ναυτίες και καθημερινά εμετούς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της, με τα συμπτώματα να εντείνονται. Άρχισε να έχει έντονους πονοκεφάλους, να χάνει την ισορροπία της και στη συνέχεια ήρθε η απώλεια όρασης στο δεξί της μάτι.

Μαζί με την καλύτερη της φίλη τότε αναγκάστηκαν να σταματήσουν το ταξίδι τους και να επιστρέψουν στην Αυστραλία, πριν μάθει τα δυσάρεστα νέα.

«Ο κόσμος μου κατέρρευσε όταν ήμουν μόλις 21 ετών. Ήξερα ότι είχαμε ένα μεγάλο ταξίδι από εκείνη τη στιγμή και μετά, αλλά είμαι τόσο χαρούμενη που έχω όλους τους ανθρώπους δίπλα μου», έγραψε η 21χρονη σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό μου έχει διδάξει πολλά. Το κυριότερο μάθημα είναι ότι η υγεία είναι πραγματικά το πιο σημαντικό και αν δεν έχουμε την υγεία μας, δεν έχουμε τίποτα».

Όταν επέστρεψε στο Σίδνεϊ ενημερώθηκε για την «καταστροφική» διάγνωση, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες έχει υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις και παραμένει στο νοσοκομείο.

Ένας φίλος της 21χρονης δημιούργησε GoFundMe προκειμένου να την βοηθήσει οικονομικά στις θεραπείες και τις επεμβάσεις.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν και για τη στήριξη της οικογένειάς της, που είναι στο πλευρό της, ενώ δεν μπορεί να εργαστεί. Έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερα από 28.800 δολάρια με τελικό στόχο τις 35.000 δολάρια.

Η καλύτερη φίλη της Shaw, η Christina Argi περιέργραψε την 21χρονη ως το «πιο ευγενικό, πιο εκπληκτικό άτομο που γνωρίζω», ενώ προέτρεψε τους ανθρώπους να κάνουν δωρεές στην καμπάνια.

«Είσαι το πιο δυνατό άτομο που ξέρω. Η αποφασιστικότητα και η θετικότητά σου αυτή την περίοδο με εκπλήσσει. Σ' αγαπώ τόσο πολύ. Θα το νικήσεις», έγραψε η Argi.