ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Μαχμούντ Αμπάς ακυρώνει τη συνάντηση με Μπάιντεν-Σίσι» μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

«Ο Μαχμούντ Αμπάς ακυρώνει τη συνάντηση με Μπάιντεν-Σίσι» μετά τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Αμπάς επρόκειτο να συμμετάσχει με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα ΙΙ και τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι στη σύνοδο κορυφής της Τετάρτης στο Αμμάν της Ιορδανίας, όπου θα συζητήσουν τον τελευταίο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς με τον Μπάιντεν.

Να ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση στην Ιορδανία με τον Τζο Μπάιντεν και τον Φατάχ αλ-Σίσι, ύστερα από τον βομβαρδισμό σε νοσοκομείο της Γάζας ο πρόεδρος των Παλαιστινίων Μαχμούντ Αμπάς φέρεται

Σύμφωνα με την washingtonpost.com ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο Μαχμούντ Αμπάς ακύρωσε τη συμμετοχή, καθώς εγείρονται φόβοι για τουλάχιστον 500 νεκρούς μετά το χτύπημα.

Η Αίγυπτος και ο Καναδάς καταδικάζουν τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα

Η Αίγυπτος καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών. Παράλληλα υπογραμμίζεται πως η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να σταματήσει τέτοια εγκλήματα.

«Αποτρόπαιο και απολύτως απαράδεκτο» χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό. Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο καναδός πρωθυπουργός καταδίκασε την επίθεση λέγοντας πως «είναι απαράδεκτο να πλήττεται νοσοκομείο».

Οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας – όπου η Χαμάς βρίσκεται στην εξουσία από το 2007 – ανέφεραν πως εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ Αχλί, εκφράζοντας φόβους για τουλάχιστον 500 νεκρούς.