ΚΟΣΜΟΣ

Στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο προσφεύγει η παλαιστινιακή Αρχή για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου

abass
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Μαχμούτ Αμπάς
Photo: AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: Από το πλήγμα, το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ, στο κέντρο της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 471 άνθρωποι

Η Παλαιστινιακή Αρχή θέλει να διερευνηθεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο της Γάζας, για το οποίο αλληλοκατηγορούνται το Ισραήλ και η Χαμάς, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της στη Γαλλία, Χάλα Άμπου Χασίρα.

«Το παλαιστινιακό κράτος κατέθεσε σήμερα (Τετάρτη) έναν φάκελο στο ΔΠΔ, ζητώντας να διερευνηθεί αυτό το έγκλημα. Χρειάζεται μια διεθνής έρευνα», είπε η Άμπου Χασίρα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην έδρα της αποστολής της Παλαιστίνης στη Γαλλία.

Μολονότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στήριξε την ισραηλινή εκδοχή, σύμφωνα με την οποία για το πλήγμα αυτό ευθύνεται ο Ισλαμικός Τζιχάντ, μια άλλη ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση, η Άμπου Χασίρα δεν είχε καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο υπεύθυνος: «Το Ισραήλ είναι ο μοναδικός υπεύθυνος (…) Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ στοχοθετεί πολιτικές υποδομές και συγκεκριμένα νοσοκομεία», τόνισε.

Από το πλήγμα, το βράδυ της Τρίτης, στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ, στο κέντρο της Γάζας, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 471 άνθρωποι.

Επειδή «η Γαλλία έχει κάποια αξιοπιστία στην περιοχή αναμένουμε να αναλάβει δράση για να σταματήσει την ισραηλινή επιθετικότητα, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να επιτραπεί η πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας», πρόσθεσε η Παλαιστίνια διπλωμάτις.