ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο: Βυθισμένο στο σκοτάδι νοσοκομείο στη Γάζα - Φωτίζουν τον δρόμο με τα τηλέφωνα

Συγκλονιστικό βίντεο: Βυθισμένο στο σκοτάδι νοσοκομείο στη Γάζα - Φωτίζουν τον δρόμο με τα τηλέφωνα

Τα νοσοκομεία στη Γάζα έχουν ξεμείνει από καύσιμα για την τροφοδοσία των γεννητριών, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι κρίσιμος εξοπλισμός, όπως οι θερμοκοιτίδες για τα νεογέννητα κινδυνεύει να σταματήσει

Συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος κατέγραψε ένα ασθενοφόρο να φτάνει στο Ινδονησιακό Νοσοκομείο στη Beit Lahiya μέσα στο σκοτάδι, με το προσωπικό να φωτίζει το δρόμο με τους φακούς των κινητών τηλεφώνων.

Τα νοσοκομεία στη Γάζα έχουν ξεμείνει από καύσιμα για την τροφοδοσία των γεννητριών, με τους γιατρούς να προειδοποιούν ότι κρίσιμος εξοπλισμός, όπως οι θερμοκοιτίδες για τα νεογέννητα κινδυνεύει να σταματήσει.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι 40 ιατρικά κέντρα στη Γάζα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, εν μέσω εμπόλεμης κατάστασης, με τους βομβαρδισμούς και τις εκτοπίσεις να ασκούν τεράστια πίεση στο σύστημα.

Το ιδιωτικό νοσοκομείο της Ινδονησίας, το μεγαλύτερο στη βόρεια Γάζα, δήλωσε την Τρίτη ότι είχε απενεργοποιήσει τα περισσότερα τμήματα του, εκτός από κάποια τελευταία ζωτικής σημασίας, όπως η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.