ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Σπάνιο νεοσσό αυτοκρατορικού πιγκουίνου γεννήθηκε στο Σαν Ντιέγκο – Βίντεο

ΗΠΑ: Σπάνιο νεοσσό αυτοκρατορικού πιγκουίνου γεννήθηκε στο Σαν Ντιέγκο – Βίντεο
INSTAGRAM.

Ο χαριτωμένος νεοσσός αυτοκρατορικός πιγκουίνος γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, σε ενυδρείο / θεματικό πάρκο του Σαν Ντιέγκο.

Δεν πρόλαβε καλά – καλά να έλθει στον κόσμο και άρχισε τις… χαριτωμενιές! Το ενυδρείο / θεματικό πάρκο SeaWorld San Diego των Ηνωμένων Πολιτειών γιορτάζει τη γέννηση ενός θηλυκού νεοσσού αυτοκρατορικού πιγκουίνου, για πρώτη φορά από το 2010.

Ο νεοσσός, που γεννήθηκε τη 12η Σεπτεμβρίου, είχε αρχικά πρόβλημα να βγει από το παχύ κέλυφός του, κάτι για το οποίο το προσωπικό ενημέρωσε αργότερα ότι οφειλόταν σε δυσμορφία του ράμφους.

Ύστερα από αρκετές ημέρες παρατήρησης της προόδου της, το προσωπικό αποφάσισε να ανοίξει μία μικρή οπή στο αυγό για να βοηθήσει τα πράγματα και ο νεοσσός έκανε την… πρώτη του εμφάνιση στον κόσμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οριστικοποιούν την προστασία του αυτοκρατορικού πιγκουίνου της Ανταρκτικής στο πλαίσιο του νόμου για τα απειλούμενα είδη. Η Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής ανέφερε πρόσφατα ότι το ζώο κινδυνεύει με εξαφάνιση, λόγω της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας και της απώλειας των θαλάσσιων πάγων.

Το SeaWorld San Diego φιλοξενεί δεκαεπτά αυτοκρατορικούς πιγκουίνους και σημειώνει ότι είναι το μοναδικό μέρος στο δυτικό ημισφαίριο εκτός της Ανταρκτικής, όπου οι άνθρωποι μπορούν να τους γνωρίσουν.

Σχετικές ειδήσεις