ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Νεκρός ο διοικητής της Χαμάς στο δυτικό Χαν Γιούνις από ισραηλινά πυρά

Πόλεμος Ισραήλ: Νεκρός ο διοικητής της Χαμάς στο δυτικό Χαν Γιούνις από ισραηλινά πυρά
IDF

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός αναφέρει πως επιτέθηκε σε περισσότερους από 250 στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας - Νεκρός και ο αναπληρωτής επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς

Νεκρός έπεσε από ισραηλινά πυρά ο διοικητής του τάγματος της Χαμάς στη δυτική πλευρά της Χαν Γιούνις, μετά από επίθεση στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός και η Σιν Μπετ.

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων δήλωσε πως ο Midhat Mbasher συμμετείχε σε επιθέσεις με ελεύθερους σκοπευτές αλλά και εκρηκτικά εναντίον των ισραηλινών δυνάμεων.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού αναφέρει επίσης πως ο IDF επιτέθηκε σε περισσότερους από 250 στόχους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων τούνελ, θέσεων εκτόξευσης αλλά και επιχειρησιακών αρχηγείων.

Εχθές Πέμπτη, οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας σκότωσαν τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων και τον Σάντι Μπαρούντ, αναπληρωτή επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Χαμάς. Ο Μπαρούντ είναι ένας από τους φερόμενους «εγκεφάλους» της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

Σε σχετική ανακοίνωση του IDF αναφέρεται ότι ο Μπαρούντ σκοτώθηκε κατά την επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. «Συμμετείχε στον σχεδιασμό της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου και πληθώρας άλλων φονικών επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών», επισημαίνεται.

Ανακοινώθηκε επίσης ότι σε επιδρομή ισραηλινών μαχητικών αεροσκαφών στη Γάζα σκοτώθηκαν ο Ριφάτ Αμπάς, ο Ιμπραχίμ Τζάντμπα και ο Τάρεκ Μαάρουφ, και οι τρεις διοικητές της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Παράλληλα στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι επιθέσεις θα συνεχιστούν με σκοπό να εξολοθρευτούν οι «ηγέτες και τα στελέχη της Χαμάς που ευθύνονται για τις βάρβαρες επιθέσεις» στο Ισραήλ.