ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στη Νέα Υόρκη: Έκλεισε η γέφυρα του Μπρούκλιν

diadilosi
Photo: twitter

Πόλεμος στο Ισραήλ: Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι η διαδήλωση είναι ειρηνική 

ΣΜία μεγάλη ομάδα φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών άρχισε το Σάββατο να κατευθύνεται προς τη γέφυρα του Μπρούκλιν, με την αστυνομία να κλείνει όλες τις λωρίδες της γέφυρας αυτής στη Νέα Υόρκη.

Η γέφυρα, που συνδέει τους δήμους της Νέας Υόρκης Μανχάταν και Μπρούκλιν περνώντας πάνω από τον ποταμό Ηστ Ρίβερ, έκλεισε και στις δύο κατευθύνσεις.

Από το Μουσείο του Μπρούκλιν που ξεκίνησε η διαδήλωση, συνεχίστηκε μπροστά από την αρένα Barclays Center και κατέληξε στη Γέφυρα, αναφέρει μια ανάρτηση του Within Our Lifetime, που προώθησε τις διαδηλώσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η διαδήλωση είναι ειρηνική.

Η συγκέντρωση ήταν μία από τις πολλές που έγιναν σε όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένης της «Πορείας για την Παλαιστίνη» στο Λονδίνο που συγκέντρωσε χιλιάδες συμμετέχοντες το Σάββατο

Μία διαδήλωση από μια εβραϊκή ομάδα που ζητούσε εκεχειρία στη Γάζα στο Τερματικό Σταθμό της Νέας Υόρκης, που οδήγησε στη σύλληψη περίπου 300 ατόμων την Παρασκευή το βράδυ.


Η διαδήλωση οργανώθηκε από την ομάδα Jewish Voice for Peace, η οποία είχε από νωρίς ανακοινώσει ότι σχεδίαζε μια καθιστική διαμαρτυρία.

Για περισσότερο από δύο ώρες ενώ φώναζαν «κατάπαυση του πυρός τώρα!» και άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «θρηνήστε τους νεκρούς και πολεμήστε για τους ζωντανούς».