ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: «Σε κλοιό η πόλη της Γάζας», ισχυρίζεται ο ΙDF - Με απειλές απαντά η Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: «Σε κλοιό η πόλη της Γάζας», ισχυρίζεται ο ΙDF - Με απειλές απαντά η Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: Μαίνονται οι πολεμικές συγκρούσεις στην Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραηλινού στρατού (IDF) και μελών της Χαμάς

Στο επόμενο στάδιο εισέρχεται πλέον η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα.

Όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της περικύκλωσης της πόλης της Γάζας και πλέον οι ειδικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να επιχειρούν εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Η εξουδετέρωση των τούνελ στα οποία κρύβονται τα μέλη της Χαμάς, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού, είναι το πρώτο μέλημα των Ισραηλινών. Πρόκεται για ένα έργο άκρως δύσκολο και πολύπλοκο καθώς τα δαιδαλώδη τούνελ που χρησιμοποιεί η Χαμάς δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως στο μέγεθος και την έκταση τους, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει άγνωστο το σύνολο των εξόδων που υπάρχουν σε όλη την επικράτεια της Λωρίδας της Γάζας.

«Οι στρατιώτες μας ολοκλήρωσαν την περικύκλωση της Πόλης της Γάζας, του κέντρου της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ξεκινά η τρίτη φάση της επιχείρησης

Πλέον, η επιχείρηση του IDF ξεκινά την τρίτη φάση του σχεδίου που δεν άλλη από την εξουδετέρωση των υπόγειων θυλάκων της Χαμάς.

Το ισραηλινό σώμα μηχανικών εργάζεται τώρα για να εντοπίσει και να εξουδετερώσει υπόγειες υποδομές, εκρηκτικά και άλλες απειλές για να επιτρέψει στον Ισραηλινό Στρατό να κινείται ελεύθερα στην περιοχή, είπε ο Χαγκάρι.

Απειλές για εκατόμβες νεκρούς από τη Χαμάς

Την ίδια στιγμή, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς προειδοποιεί ότι η Γάζα θα αποδειχθεί «συμφορά» για το Ισραήλ ενώ παράλληλα απειλεί ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες θα βγουν από τον θύλακα νεκροί.

«Η Γάζα θα αποτελέσει τη συμφορά του Ισραήλ», είπε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ Κάσαμ σε ένα ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς. Απευθυνόμενους στους Ισραηλινούς, πρόσθεσε ότι θα πρέπει να περιμένουν την επιστροφή «περισσότερων στρατιωτών (τους) σε μαύρους σάκους».

Γκάλαντ: Έχουμε μοναδικές λύσεις για τα τούνελ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant δήλωσε ότι ο στρατός έχει «μοναδικές λύσεις» για να κατεδαφίσει το τεράστιο δίκτυο τούνελ της Χαμάς κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας.

«Έχουμε μοναδικές λύσεις για να φτάσουμε σε όλες τις σήραγγες και να τις διαλύσουμε τα υπόγεια. Είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε», τόνισε ο Gallant στα στρατεύματα της επίλεκτης μονάδας Yahalom.

«Θα φτάσουμε παντού και τότε οι τρομοκράτες θα έχουν δύο επιλογές: ή να πεθάνουν στο τούνελ ή να βγουν έξω. Και εκεί ή να πεθάνουν από τα πυρά των δυνάμεών μας ή να παραδοθούν άνευ όρων», λέει. «Δεν υπάρχει τρίτη επιλογή, αυτές είναι οι μόνες επιλογές και έτσι λειτουργούμε», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μάικ Τάισον πόζαρε ντυμένος μέλισσα στο Instagram: Απέστασε ένα εκατομμύριο like

Θύμα κυβερνοεκβιασμού η Boeing: Δεν επηρεάστηκε η ασφάλεια των πτήσεων, δηλώνει

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Κυκλοφόρησε το επίσημο τρέιλερ της νέας ταινίας