ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ για το χτύπημα σε κομβόι ασθενοφόρων: «Τα χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει όπλα»

Ισραήλ για το χτύπημα σε κομβόι ασθενοφόρων: «Τα χρησιμοποιεί η Χαμάς για να μεταφέρει όπλα»

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο, ενώ κατηγορεί για την επίθεση το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι χτύπησε ασθενοφόρο που χρυσιμοποιούσε η Χαμάς, μετά το πλήγμα έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα, σε κομβόι ασθενοφόρων.

Ο IDF δηλώνει ότι ένα από τα αεροσκάφη του έπληξε ασθενοφόρο «που αναγνωρίστηκε ως χρησιμοποιούμενο από τρομοκρατικό πυρήνα της Χαμάς».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο, ενώ κατηγορεί για την επίθεση το Ισραήλ.

Εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων δηλώνει πως σκοτώθηκαν ένοπλοι της Χαμάς και υποστηρίζει ότι «πληροφορίες αποδεικνύουν ότι η μέθοδος λειτουργίας της Χαμάς είναι να μεταφέρει πράκτορες και όπλα σε ασθενοφόρα», θέλοντας έτσι να δείξει πως το πλήγμα ήταν κατά της Χαμάς και όχι κατά αμάχων.

«Η περιοχή αυτή είναι ζώνη μάχης. Οι άμαχοι στην περιοχή καλούνται επανειλημμένα να απομακρυνθούν προς τα νότια για την ασφάλειά τους», πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε το κανάλι Al-Aqsa TV, που πρόσκειται στη Χαμάς, επικαλούμενο το τοπικό υπουργείο Υγείας, το Ισραήλ έπληξε κομβόι ασθενοφόρων που αναχωρούσαν από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα στην πόλη της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν ή να τραυματιστούν δεκάδες Παλαιστίνιοι. Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς έκανε λόγο για 13 νεκρούς και 26 τραυματίες.

Ανταποκριτής του Sky News στη Γάζα ανέφερε ότι είδε τραυματίες και νεκρούς έξω από το νοσοκομείο Αλ-Σίφα μετά την επίθεση, ενώ γιατρός του νοσοκομείου σημείωσε ότι «ως και 50 θύματα έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο».

«Ενημερώσαμε τον Ερυθρό Σταυρό, όπως προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο, για τη μετακίνηση τραυματιών με ασθενοφόρα από το νοσοκομείο Αλ Σίφα», ανέφερε σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Ασράφ Αλ Κούντρα.

«Στην πύλη του νοσοκομείου, στη συνέχεια στην πλατεία Άνσαρ, ο κατοχικός (στρατός) έβαλε στο στόχαστρο το κομβόι, σε περισσότερες από μία τοποθεσίες εκτός του νοσοκομείου Αλ Σίφα», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε πως οι τραυματισμένοι Παλαιστίνιοι που η κατάστασή τους είναι κρίσιμη και κρίνεται αναγκαίο να μεταφερθούν στην Αίγυπτο για νοσηλεία, θα μετακινηθούν από την πόλη της Γάζας προς τον νότο.