ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός βομβαρδισμός σε κομβόι ασθενοφόρων έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Ισραηλινός βομβαρδισμός σε κομβόι ασθενοφόρων έξω από το νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το SkyNews σημειώθηκε βομβιστική επίθεση από το Ισραήλ κοντά στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα

Η Χαμάς ισχυρίζεται ότι δεκάδες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν μετά από βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής ασθενοφόρων.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς πολλοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τον βομβαρδισμό κομβόι ασθενοφόρων που μετέφερε τους βαριά τραυματίες στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι εξετάζει την έκθεση του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο και το γραφείο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων επλήγησαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Γάζα επλήγη από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, αλλά δεν έχουν αναφερθεί τυχόν τραυματισμοί στο προσωπικό, ανέφερε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ τα γραφεία στη Γάζα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) επλήγησαν επίσης.

Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, δεν υπήρχε κανένας εργαζόμενος στο ινστιτούτο ή Γάλλος πολίτης στο σημείο, την ώρα της επιδρομής.

Το γαλλικό υπουργείο πρόσθεσε πως ζήτησε από τις ισραηλινές αρχές να επικοινωνήσουν "χωρίς καθυστέρηση" τους "συγκεκριμένους" λόγους που προκάλεσαν το πλήγμα στο ινστιτούτο.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, το υπουργείο εξέφρασε επίσης "πολύ ισχυρές ανησυχίες" για τον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των αμάχων στη Γάζα.

Το AFP ανέφερε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X πως το γραφείο του στη Λωρίδα της Γάζας βομβαρδίστηκε από τον ισραηλινό στρατό και υπέστη σοβαρές ζημιές από ένα πλήγμα χθες, Πέμπτη.

Κανένα από τα οκτώ μέλη του προσωπικού ή τους μόνιμους υπαλλήλους του AFP που έχουν συνήθως τη βάση τους στη Γάζα δεν βρισκόταν στο κτίριο τη στιγμή που επλήγη. Όλοι απομακρύνθηκαν προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στις 13 Οκτωβρίου, πρόσθεσε.

"Το AFP καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο το πλήγμα στο γραφείο του στην πόλη της Γάζας", ανέφερε.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ λέει πως μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια "ρεαλιστική πιθανότητα"

Ο ηγέτης της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Σαγέντ Χάσαν Νασράλα, μιλώντας για πρώτη φορά αφότου ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, προειδοποίησε σήμερα πως μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ρεαλιστική πιθανότητα, σε μια ομιλία που αναμενόταν να δείξει αν η οργάνωσή του θα εξαπολύσει ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ κλιμακώνει μέρα με τη μέρα τη δράση της, αναγκάζοντας το Ισραήλ να διατηρήσει τις δυνάμεις του κοντά στα σύνορα του Λιβάνου αντί στη Λωρίδα της Γάζας και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είπε ο Νασράλα σε μια ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

"Αυτό που συμβαίνει στα σύνορα μπορεί να μοιάζει ταπεινό αλλά είναι πολύ σημαντικό".

Ο Νασράλα επέρριψε την ευθύνη στις Ηνωμένες Πολιτείες για τον πόλεμο στη Γάζα και τον μεγάλο αριθμό των θανάτων αμάχων και είπε πως μια αποκλιμάκωση στον πολιορκούμενο θύλακα είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να αποφευχθεί ένας περιφερειακός πόλεμος.

Είπε πως η περαιτέρω κλιμάκωση κατά μήκος των συνόρων του Λιβάνου ανάμεσα στην οργάνωσή του και το Ισραήλ εξαρτάται από την κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας.

"Είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες", είπε.

Ο Νασράλα ευχαρίστησε οργανώσεις στην Υεμένη και στο Ιράκ, τμήματα αυτού που είναι γνωστό ως "Άξονας της Αντίστασης". Περιλαμβάνει ιρακινές σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις που πολεμούν τις δυνάμεις των ΗΠΑ στη Συρία και στο Ιράκ, και τους Χούθι της Υεμένης, που συμμετείχαν στη σύγκρουση εκτοξεύοντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) εναντίον του Ισραήλ.

Σχετικές ειδήσεις