ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Δεν θα εγκαταλείψουμε μέχρι το φως να νικήσει το σκοτάδι»

Νετανιάχου: «Δεν θα εγκαταλείψουμε μέχρι το φως να νικήσει το σκοτάδι»

Στην επιστολή του ο Νετανιάχου προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες αναφέρει ότι «αυτός είναι ένας πόλεμος μεταξύ των γιων του φωτός και των γιων του σκότους»

Μήνυμα μέσω επιστολής στο στρατό του Ισραήλ που πολεμά τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας έστειλε ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκειμένου να τους αναπτερώσει το ηθικό.

Στην επιστολή του ο Νετανιάχου προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες αναφέρει ότι «αυτός είναι ένας πόλεμος μεταξύ των γιων του φωτός και των γιων του σκότους», προσθέτοντας «θυμηθείτε τι σας έκανε ο Αμαλέκ», αναφερόμενος στο βιβλικό εχθρικό έθνος των Ισραηλιτών.

«Θυμόμαστε συνεχώς τα εικόνες της φρικτής σφαγής στις 7 Οκτωβρίου 2023», είπε ο Νετανιάχου, «Μπροστά μας είναι τα δολοφονημένα αδέρφια και οι αδελφές μας, οι τραυματίες, οι απαγωγείς, οι πεσόντες του Ισραηλινού Στρατού και οι δυνάμεις ασφαλείας .

«Στο όνομά τους και για χάρη τους, ξεκινήσαμε μια εκστρατεία, σκοπός της οποίας είναι η καταστροφή του σκληρού και δολοφονικού εχθρού Χαμάς-ISIS, η επιστροφή των ομήρων μας και η επιστροφή της ασφάλειας στη χώρα, στους πολίτες και τα παιδιά μας».

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «Δεν θα εγκαταλείψουμε την αποστολή μας μέχρι το φως να νικήσει το σκοτάδι. Το καλό θα νικήσει το ακραίο κακό που απειλεί εμάς και ολόκληρο τον κόσμο».

Ποια η ανθρωπιστική κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

Οι διεθνείς εκκλήσεις για «ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός» στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς δεν εισακούονται, με αποτέλεσμα να εισέρχεται μόνο ένα μικρό μέρος ανθρωπιστικής βοήθειας στην υπό ισραηλινή πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που οι ελλείψεις σε τρόφιμα, καύσιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα επιδεινώνονται.

Ακολουθούν κάποια στοιχεία για την κατάσταση στον μικρό θύλακα των 2,3 εκατ. ανθρώπων, που ελέγχεται από τη Χαμάς, και για τον οποίο κάποιες υπηρεσίες του ΟΗΕ κάνουν λόγο για «ανθρωπιστική καταστροφή».