ΚΟΣΜΟΣ

Επιστάτης δημοτικού σχολείου στο Νιου Τζέρσεϊ μόλυνε το σχολικό φαγητό με χλωρίνη και ακαθαρσίες

Επιστάτης δημοτικού σχολείου στο Νιου Τζέρσεϊ μόλυνε το σχολικό φαγητό με χλωρίνη και ακαθαρσίες
New York Post

Ο επιστάτης από το Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ συνελήφθη από τις αρχές που διεξάγουν έρευνα για το σοκαριστικό περιστατικό

Αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι επιστάτης δημοτικού σχολείου στο Νιου Τζέρσεϊ φέρεται να βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του να μολύνει το φαγητό της σχολικής καφετέριας με σωματικά υγρά και ακαθαρσίες πριν σερβιριστεί στα παιδιά.

Ο εμφανώς βαθιά διαταραγμένος εργαζόμενος του σχολείου Elizabeth Moore στο Upper Deerfield Township ταυτοποιήθηκε ως ο Giovanni Impellizzari, 25 ετών και συνελήφθη στις 31 Οκτωβρίου, μία μέρα αφότου η διοίκηση του σχολείου έλαβε πολλαπλές ανώνυμες πληροφορίες σχετικά με τη νοσηρή συμπεριφορά του.

Σύμφωνα με ένορκη κατάθεση που υποβλήθηκε την Πέμπτη, το σχολείο αντιλήφθηκε τις πράξεις του Impellizzari αφού ανέβασε τα βίντεο στο Telegram, στα οποία φαίνεται ξεκάθαρα το σχολείο.

Σε γραπτές καταγγελίες οι ενέργειες του Impellizzari φέρονται να περιλαμβάνουν «ψεκασμο χλωρίνης σε δοχείο με αγγούρια» και «να σκουπίζει τα γεννητικά του όργανα και να φτύνει σε μαγειρικά σκεύη και ψωμί», με τις αρχές να λένε οτι πιθανά «τα χρησιμοποιήσε για να ετοιμάσει φαγητό το οποίο προσφέρθηκε στα παιδιά με την πρόθεση να τα βλάψει».

Τα βίντεο σύμφωνα με τη New York Post φαίνεται πως δείχνουν τον Impellizzari να αυνανίζεται και να ουρεί σε μαξιλάρια και κουζινικά δοχεία.

Το σχολείο όπου εργαζόταν ο 25χρονος / New York Post

Σύμφωνα με την εισαγγελία της κομητείας Cumberland ερευνητές εντόπισαν αντικείμενα τα οποία μοιάζουν ή είναι τα ίδια με εκείνα που απεικονίζονται στα βίντεο και προσπαθούν να προσδιορίσουν πόσο πρόσφατα σημειώθηκαν οι φερόμενες ενέργειες του 25χρονου.

Η σχολική Περιφέρεια του Upper Deerfield Township εργάζεται στενά με την Υπηρεσία Υγείας της κομητείας Cumberland προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η προετοιμασία του σχολικού φαγητού, τα σκεύη σερβιρίσματος και οι επιφάνειες έχουν απολυμανθεί σωστά και τυχόν μολυσμένα προϊόντα έχουν απορριφθεί.

Οι αρχές δήλωσαν επίσης ότι είναι στη διαδικασία της συλλογής δειγμάτων σωματικών υγρών από τον κατηγορούμενο για να προσδιορίσουν εάν υπάρχει πιθανότητα μετάδοσης μολυσματικής ασθένειας σε κάποιον από το σχολείο που έχει καταναλώσει το μολυσμένο φαγητό.

Όσοι επηρεάζονται θα ενημερωθούν όταν διασταυρωθεί έαν όντως υπάρχει κίνδυνος, προς ώρας ωστόσο το Τμήμα Υγείας συστήνει σε οποιονδήποτε υποψιάζεται ασθένεια να επικοινωνήσει με τον γιατρό του.

Ο Impellizzari εργαζόταν στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο Έφορος των Σχολείων του Upper Deerfield, Peter Koza δεν απάντησε σε αίτημα της New York Post για σχόλιο.