ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: «Η Γάζα είναι περικυκλωμένη, επιχειρούμε μέσα στη Λωρίδα»

Πόλεμος στο Ισραήλ – Νετανιάχου: «Η Γάζα είναι περικυκλωμένη, επιχειρούμε μέσα στη Λωρίδα»
AP.

«Ο ισραηλινός στρατός επιχειρεί μέσα στη Γάζα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Σήμερα (07/11), ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπογράμμισε ότι «η Γάζα περικυκλωμένη» και ότι οι δυνάμεις της χώρας επιχειρούν μέσα στη Λωρίδα.

Σε αποψινό τηλεοπτικό διάγγελμα (07/11), ο Μπενιαμίν Νετανιάχου υπογράμμισε ότι «δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός ή παράδοση καυσίμων στη Γάζα», προτού η Χαμάς απελευθερώσει Ισραηλινούς ομήρους και επανέλαβε την έκκληση προς τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν προς τα νότια, για τη δική τους ασφάλεια. «Δεν θα σταματήσουμε», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ προειδοποίησε, εξάλλου, τη Χεζμπολάχ ότι «θα διαπράξετε το λάθος της ζωής σας, αν εμπλακείτε» στον πόλεμο.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τη Βηρυτό – Ανησυχία για επέκταση του πολέμου

Το απόγευμα, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τη Βηρυτό, σύμφωνα με Μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου. Σήμερα, κατεγράφησαν τουλάχιστον είκοσι ρίψεις ρουκετών από την πλευρά του Λιβάνου προς ισραηλινούς οικισμούς, στα βόρεια της χώρας. Ο ισραηλινός στρατός απάντησε με πυρά πυροβολικού προς το σημείο όπου σημειώθηκε η εκτόξευση.

Συστηματική καταστροφή των τούνελ της Χαμάς στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός εντοπίζει και καταστρέφει συστηματικά τα τούνελ της Χαμάς στην περιοχή Μπέιτ Χανούν, στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για μεγάλη επιχείρηση, η οποία εντείνεται για την εξολόθρευση της παλαιστινιακής οργάνωσης μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου. Ο IDF ανακοίνωσε ότι εντοπίσθηκε και καταστράφηκε ένας μεγάλος αριθμός τούνελ της Χαμάς στην περιοχή.

Το 2021, η Χαμάς ισχυρίστηκε ότι κατασκεύασε τούνελ 500 χιλιομέτρων κάτω από τη Γάζα, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτός ο αριθμός ήταν ακριβής. Εν μέσω χερσαίου, θαλάσσιου και αεροπορικού αποκλεισμού από το Ισραήλ και χερσαίου αποκλεισμού από την Αίγυπτο από το 2007, οι σήραγγες χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών και στεγάζουν τα κέντρα διοίκησης της Χαμάς.

Σχετικές ειδήσεις