ΚΟΣΜΟΣ

Ζούκερμπεργκ: Το «χρυσό» καταφύγιο στη Χαβάη - Ο «Mr. Facebook» ετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου

Ο Ζούκερμπεργκ χτίζει μεγαθήριο με τούνελ στη Χαβάη
Ο Ζούκερμπεργκ χτίζει μεγαθήριο με τούνελ στη Χαβάη

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατασκευάζει ;ένα τεράστιο οικιστικό συγκρότημα 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαβάη, το οποίο διαθέτει μεταξύ άλλων υπόγειο καταφύγιο για την ημέρα...της κρίσης

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φέρεται να κατασκευάζει ένα τεράστιο συγκρότημα 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη Χαβάη, με ένα γιγαντιαίο υπόγειο καταφύγιο και τις δικές του πηγές τροφής και ενέργειας, σε ένα μυστικό έργο που υποδηλώνει ότι ο μεγιστάνας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσπαθεί να κρατήσει κρυφές τις προετοιμασίες του για την ημέρα της κρίσης

Το συγκρότημα του ιδρυτή του Facebook που ονομάζεται «Koolau Ranch» έχει ήδη κατασκευαστεί εν μέρει και διαμορφώνεται σε ένα από τα πιο ακριβά προσωπικά κατασκευαστικά έργα στη σύγχρονη ιστορία, σύμφωνα με μια έρευνα του Wired σε αρχεία ιδιοκτησίας και συνεντεύξεις με εργολάβους.

Το συγκρότημα στο νησί Kauai θα αποτελείται από περισσότερα από δώδεκα κτήρια με δύο κεντρικά αρχοντικά που θα συνδέονται με μια σήραγγα η οποία θα οδηγεί σε ένα υπόγειο καταφύγιο 7600 χιλιομέτρων με μια καταπακτή διαφυγής προσβάσιμη μέσω μιας σκάλας, ανέφερε το Wired, επικαλούμενο τα οικοδομικά σχέδια.

Το ακίνητο θα διαθέτει τουλάχιστον 30 υπνοδωμάτια και 30 μπάνια και θα περιλαμβάνει επίσης ξενώνες και μια ομάδα 11 δεντρόσπιτων σε σχήμα δίσκου που θα ενώνονται μεταξύ τους με σχοινένιες γέφυρες. Το υπόγειο καταφύγιο θα έχει έναν χώρο διαβίωσης και ένα μηχανολογικό δωμάτιο με μία πόρτα από τσιμέντο και χάλυβα, που θα «αντέχει στις εκρήξεις» ανέφερε το Wired.

Άλλες έξοδοι και είσοδοι σε όλα τα κτίρια του συγκροτήματος θα έχουν πόρτες με κλειδαριές πληκτρολογίου και ηχομόνωση, ενώ η βιβλιοθήκη θα διαθέτει μια μυστική ή «τυφλή» πόρτα, σύμφωνα με τα κατασκευαστικά έγγραφα. Κάμερες θα είναι «παντού», σύμφωνα με έναν εργαζόμενο και τα σχέδια δείχνουν ότι ένα μικρότερο κτίριο ράντσο θα έχει επίσης προδιαγραφές ασφαλείας.

Το Koolau Ranch έχει ένα άλλο χαρακτηριστικό που δείχνει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Meta μπορεί να προετοιμάζεται για κάποιο είδος αποκάλυψης, αναφέρει η New York Post. Σύμφωνα με τις πηγές και τα κατασκευαστικά σχέδια του Wired, οι κατασκευαστές ελπίζουν να το κάνουν πλήρως αυτάρκες. Μια δεξαμενή νερού με διάμετρο 16 μέτρα και ύψος 5,5 μέτρα- μαζί με ένα σύστημα αντλίας θα στεγαστεί στο ακίνητο, όπου οι ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις κτηνοτροφείας και γεωργίας θα προσφέρουν τροφή στους ενοίκους

Ο «κος Facebook» έχει ήδη χτίσει έναν πανύψηλο τοίχο γύρω από το συγκρότημα και έχει αναγκάσει όλους τους συμβασιούχους εργάτες του, ανεξάρτητα από το επίπεδο ή τη συμμετοχή τους, να υπογράψουν ρήτρα εχεμύθειας σχετικά με την εργασία τους στο ακίνητο, σύμφωνα με το Wired.

Ο δισεκατομμυριούχος ξόδεψε 170 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει τη γη για να χτίσει το ράντσο του, το οποίο ο ίδιος, η σύζυγός του και τα παιδιά του θεωρούν ως οικογενειακό τους σπίτι, δήλωσε στο Wired εκπρόσωπός του.