ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Λευκή σημαία κρατούσαν οι τρεις όμηροι που σκότωσε ο IDF

Πόλεμος στο Ισραήλ: Λευκή σημαία κρατούσαν οι τρεις όμηροι που σκότωσε ο IDF

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τον «κατά λάθος» θάνατο τριών ισραηλινών ομήρων

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο IDF σκότωσε «κατά λάθος» τρεις ομήρους, καθώς τους πέρασε για ενόπλους της Χαμάς. Η είδηση έγινε γνωστή την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου και προκάλεσε μια σειρά από αντιδράσεις σε όλο το Ισραήλ.

Μάλιστα το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν.

Το Σάββατο περισσότερα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας, δίνοντας ακόμα πιο τραγική διάσταση στο γεγονός. «Ήταν όλοι τους χωρίς πουκάμισα και είχαν μια μαγκούρα με λευκό ύφασμα πάνω. Ο στρατιώτης αισθάνεται πως απειλείται και ανοίγει πυρ. Ανακοινώνει πως είναι τρομοκράτες, ανοίγουν κι άλλοι πυρ, δύο σκοτώνονται αμέσως», δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος.

Και συμπλήρωσε: «Ο διοικητής του τάγματος εκδίδει διαταγή παύσης πυρός, αλλά και πάλι υπάρχει άλλη μια έκρηξη πυρός προς τον τρίτο όμηρο, ο οποίος πεθαίνει επίσης», είπε ο αξιωματούχος.

Οι τρεις όμηροι που σκοτώθηκαν στο περιστατικό είναι ο Γιοτάμ Χαΐμ από το κιμπούτζ Κφαρ Γάζα, ο Σαμέρ Ταλάλκα που απήχθη από το χώρο εργασίας του στο Νιρ Αμ και ένας τρίτος απαχθέντας η οικογένεια του οποίου ζήτησε να μην κατονομαστεί.