ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο IDF παραδέχθηκε ότι σκότωσε «κατά λάθος» τρεις ομήρους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο IDF παραδέχθηκε ότι σκότωσε «κατά λάθος» τρεις ομήρους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι ισραηλινοί στρατιώτες θεώρησαν πως υπάρχει απειλή, με αποτέλεσμα να τους πυροβολήσουν και να τους τραυματίσουν θανάσιμα. 

«Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός που λαμβάνει χώρα σε μια ζώνη μάχης με πολλούς τρομοκράτες. Βρισκόμαστε στο στάδιο της συγκέντρωσης των στοιχείων και της αποσαφήνισης των λεπτομερειών του περιστατικού». Με αυτά τα λόγια ο εκπρόσωπος του IDF Ντανιέλ Χαγκάρι, έκανε γνωστό πως ο ισραηλινός στρατός σκότωσε «κατά λάθος» τρεις ισραηλινούς ομήρους της Χαμάς.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, όλα συνέβησαν σε μια επιχείρηση του IDF στη γειτονιά Shejaiya της Γάζας. Μια μονάδα στρατιωτών εντόπισε τους τρεις ομήρους, που εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να αποδράσουν, αλλά θεώρησε ότι ήταν απειλή για τη μονάδα, με αποτέλεσμα να τους πυροβολήσει και να τους σκοτώσει.

Ωστόσο οι στρατιώτες αποφάσισαν να μεταφέρουν τους τρεις άνδρες σε ισραηλινό έδαφος, καθώς δεν ήταν σίγουροι για την ταυτότητά τους. Κι εκεί διαπίστωσαν πως πρόκειται για ομήρους που είχε απαγάγει η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

Οι απαχθέντες που σκοτώθηκαν στο περιστατικό είναι ο Γιοτάμ Χαΐμ από το κιμπούτζ Κφαρ Γάζα, ο Σαμέρ Ταλάλκα που απήχθη από το χώρο εργασίας του στο Νιρ Αμ και ένας τρίτος απαχθέντας η οικογένεια του οποίου ζήτησε να μην κατονομαστεί.

hostages2-640x400.jpeg
Ο Γιοτάμ Χαΐμ (αριστερά) και ο Σαμέρ Ταλάλκα