ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή της απελευθέρωσης των ομήρων (βίντεο)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η στιγμή της απελευθέρωσης των ομήρων (βίντεο)

Ύστερα από 49 μέρες αιχμαλωσίας, έφθασε η ώρα της λύτρωσης για δεκατρείς Ισραηλινούς, οι οποίοι κρατούνταν από τη Χαμάς.

Σήμερα (24/11), απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς οι πρώτοι Ισραηλινοί όμηροι, δεκατρείς στον αριθμό.

Ο Ερυθρός Σταυρός παρέλαβε αρχικά τους ομήρους και από εκεί, οι υπηρεσίες ασφαλείας του Ισραήλ –δηλαδή, η «Σιν Μπετ»– τούς παρέλαβαν. Πλέον, υποβάλλονται σε ιατρικό έλεγχο, πριν συναντηθούν ξανά με τις οικογένειές τους.

«Οι διοικητές του IDF και οι στρατιώτες του χαιρετίζουν και αγκαλιάζουν τους ομήρους που επιστρέφουν κατά την επιστροφή στην πατρίδα τους. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τα αρμόδια όργανα, για την επιστροφή όλων των ομήρων», τονίσθηκε στην επίσημη ανακοίνωση.

Συνολικά 24 όμηροι –13 Ισραηλινοί, 10 Ταϊλανδοί και ένας Φιλιππινέζος– απελευθερώθηκαν σήμερα από τη Χαμάς και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ, το Ισραήλ απελευθέρωσε 39 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν σε φυλακές, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ.

Αυτοί είναι οι δεκατρείς Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των δεκατριών Ισραηλινών ομήρων που απελευθερώθηκαν σήμερα (24/11) από τη Λωρίδα της Γάζας. Στον κατάλογο των ομήρων περιλαμβάνονται τέσσερα παιδιά και έξι ηλικιωμένες γυναίκες.

Οι δεκατρείς Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς ταυτοποιήθηκαν ως:

  1. Χάνα Κατζίρ, 77 ετών
  2. Μαργκαλίτ Μοζές, 77 ετών
  3. Γιάφα Αντέρ, 85 ετών
  4. Χάνα Πέρι, 79 ετών
  5. Αντίνα Μοσέ, 72 ετών
  6. Ντανιέλ Αλόνι, 44 ετών
  7. Εμίλια Αλόνι, 9 ετών
  8. Ρούτι Μόνταρ, 78 ετών
  9. Κέρεν Μοντάρ, 54 ετών
  10. Οχάντ Μοντάρ, 9 ετών
  11. Αβίβ Ασέρ, 2 ετών
  12. Ραζ Ασέρ, 5 ετών
  13. Ντορόν Κατζ – Ασέρ, 34 ετών

Οι Ντορόν, Ραζ και Αβίβ Κατζ – Άσερ (μητέρα και οι δύο κόρες της).

Πανηγυρικό κλίμα στο Τελ Αβίβ μετά την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων

Πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο Τελ Αβίβ, «ξέσπασε» σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, μετά τη γνωστοποίηση ​​της απελευθέρωσης δεκατριών Ισραηλινών ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή μέρα (24/11) σηματοδοτεί την έναρξη μίας τετραήμερης εκεχειρίας, στο πλαίσιο της οποίας οι μαχητές της Γάζας δεσμεύθηκαν να απελευθερώσουν 50 ομήρους σε αντάλλαγμα για 150 Παλαιστίνιους, που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.

Ισραήλ: Δακρυγόνα κατά Παλαιστινίων που συγκεντρώθηκαν έξω από φυλακή

Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων ώστε να απωθήσουν πλήθος Παλαιστινίων που είχε συγκεντρωθεί νωρίτερα σήμερα (24/11) έξω από τη φυλακή Όφερ, αναμένοντας την απελευθέρωση ομοεθνών τους, στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έριξαν δακρυγόνα εναντίον του πλήθους, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera. Συνολικά, οι ισραηλινές αρχές αποφυλάκισαν 39 γυναίκες και παιδιά σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση 24 ομήρων από τη Χαμάς.

Σχετικές ειδήσεις