ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Πανηγυρικό κλίμα στο Τελ Αβίβ μετά την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων (εικόνες)

Ισραήλ: Πανηγυρικό κλίμα στο Τελ Αβίβ μετά την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων (εικόνες)
AP.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων. Η είδηση της απελευθέρωσης των πρώτων δεκατριών Ισραηλινών ομήρων «σκόρπισε» χαρά στο πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο Τελ Αβίβ.

Συνεχίζεται η ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων κρατουμένων σε φυλακές, ενώ, οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας –δηλαδή η «Σιν Μπετ»– παρέλαβαν τους δεκατρείς Ισραηλινούς ομήρους που αφέθηκαν νωρίτερα ελεύθεροι από τη Χαμάς, σύμφωνα με πηγή των ισραηλινών υπηρεσιών.

Η πρώτη ομάδα ομήρων από το Ισραήλ παραδόθηκε από τη Χαμάς στη Διεθνή Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και είναι σε ασθενοφόρα που αναχωρούν από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα, όπως ανέφερε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Πανηγυρικό κλίμα στο Τελ Αβίβ μετά την απελευθέρωση των πρώτων ομήρων

Πλήθος κόσμου που έχει συγκεντρωθεί στο Τελ Αβίβ, «ξέσπασε» σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, μετά τη γνωστοποίηση ​​της απελευθέρωσης δεκατριών Ισραηλινών ομήρων που κρατούσε η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Υπενθυμίζεται ότι η σημερινή μέρα (24/11) σηματοδοτεί την έναρξη μίας τετραήμερης εκεχειρίας, στο πλαίσιο της οποίας οι μαχητές της Γάζας δεσμεύθηκαν να απελευθερώσουν 50 ομήρους σε αντάλλαγμα για 150 Παλαιστίνιους, που είναι φυλακισμένοι στο Ισραήλ.

Αποφυλακίσθηκαν 39 Παλαιστίνιοι από ισραηλινές φυλακές, σύμφωνα με το Κατάρ

Αποφυλακίσθηκαν 39 Παλαιστίνιοι –γυναίκες και παιδιά– από ισραηλινές φυλακές, στο πλαίσιο της συμφωνίας Ισραήλ – Χαμάς, μετά την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων από τη Λωρίδα της Γάζας, όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχετικές ειδήσεις