ΚΟΣΜΟΣ

Ερυθρά Θάλασσα: Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέρριψε 14 drones των Χούτι

Ερυθρά Θάλασσα: Πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ κατέρριψε 14 drones των Χούτι

Συνεχίζονται οι επιθέσεις των σε εμπορικά και πολεμικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου έγινε γνωστό ότι οι Χούτι της Υεμένης, οργάνωση προσκείμενη στο Ιράν, επιτέθηκε και έπληξε δύο πλοία με σημαία Λιβερίας στο στενό Μπαμπ αλ-Μαντέμπ. Δύο χτυπήματα που μεγάλωναν ακόμα περισσότερο τη λίστα με τις επιθέσεις των Χούθι κατά εμπορικών και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σήμερα Σάββατο, ήταν η σειρά των ΗΠΑ να απαντήσει στους Χούτι. Όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, αμερικανικό αντιτορπιλικό κατέρριψε 14 drones που είχαν εκτοξεύσει η Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Δεκεμβρίου το αντιτορπιλικό USS CARNEY που επιχειρούσε στην Ερυθρά Θάλασσα, συνεπλάκη επιτυχώς με 14 μη επανδρωμένα εναέρια συστήματα [UAS] που εκτοξεύτηκαν ως κύμα drone από περιοχές της Υεμένης υπό τον έλεγχο των Χούθι», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Τα UAS αξιολογήθηκε πως ήταν μονής κατεύθυνσης επιθετικά drones και καταρρίφθηκαν χωρίς ζημιές σε πλοία στην περιοχή ή τραυματισμούς. Οι περιφερειακοί εταίροι στην Ερυθρά Θάλασσα ειδοποιήθηκαν για την απειλή».