ΚΟΣΜΟΣ

Πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοικτά της Λιβύης – 61 νεκροί

Πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοικτά της Λιβύης – 61 νεκροί
Φωτογραφία αρχείου.

Τραγωδία στα ανοικτά της Λιβύης.

Τραγωδία σημειώθηκε στα ανοικτά της Λιβύης, όπου το βράδυ του Σαββάτου (16/12) ανετράπη σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 61 άνθρωποι, ενώ, 25 επέζησαν.

«61 μετανάστες, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, πνίγηκαν ύστερα από ένα τραγικό ναυάγιο στα ανοιχτά της Λιβύης. Σύμφωνα με τους επιζώντες, το σκάφος με περίπου 86 άτομα έφυγε από τις ακτές της Λιβύης από τη Ζουάρα. Η κεντρική Μεσόγειος εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους μεταναστευτικούς δρόμους στον κόσμο», τονίσθηκε σε δημοσίευση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Διάσωση 25 μεταναστών από άλλο πλοιάριο

Δύο αεροσκάφη της Frontex φέρεται να πέταξαν πάνω από την περιοχή που είχε σημάνει ο συναγερμός, ενώ, στο σημείο βρισκόταν και το πλοίο Ocean Viking, του δικτύου ανθρωπιστικών οργανώσεων SOS Mediterranée, το οποίο διέσωσε άλλους 25 μετανάστες που βρίσκονταν σε άλλο πλοιάριο.

Η εφημερίδα Repubblica μετέδωσε ότι το πλήρωμα του πλοίου ήθελε να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό του πλεούμενου, όμως, έλαβε εντολή να επιστρέψει αμέσως στην Ιταλία. «Στο μεταξύ, η φουσκωτή λέμβος ανετράπη και οι 25 επιζώντες μεταφέρθηκαν πίσω στη Λιβύη με ρυμουλκό», επισημάνθηκε στο ρεπορτάζ.