ΚΟΣΜΟΣ

Σακίρα: Συνελήφθη έξω από το σπίτι της 56χρονος που την παρενοχλούσε εμμονικά - «Είμαι ο άνδρας της»

Συνελήφθη άνδρας που παρακολουθούσε εμμονικά τη Σακίρα
Συνελήφθη άνδρας που παρακολουθούσε εμμονικά τη Σακίρα
ΑΡ

Ο 56χρονος Ντάνιελ Τζον Βαλτιέρ παρακολουθούσε τη Σακίρα και την παρενοχλούσε, ενώ συνελήφθη καθώς προσπάθησε να εισβάλει στο σπίτι της.

Ο ύποπτος Ντάνιελ Βαλτιέρ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Σακίρα είναι η σύζυγός του, συνελήφθη έξω από την έπαυλη της τραγουδίστριας αξίας 15,9 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μαϊάμι, αφού προηγουμένως της έίχε στείλει με το ταχυδρομείο δώρα από κρασί και σοκολάτα μέχρι παιχνίδια.

Ο 56χρονος «stalker» τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα και κατηγορήθηκε μεταξύ άλλων για καταδίωξη, σύμφωνα με την έκθεση της σύλληψης. Φέρεται ότι μοιράστηκε πολλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη Σακίρα, οι οποίες παραδόθηκαν στις αρχές από την ομάδα ασφαλείας της στις 3 Ιανουαρίου

Ο άνδρας, από το Ελ Πάσο του Τέξας, εμφανίστηκε στο σπίτι της ποπ σταρ μόλις ημέρες αργότερα με ένα ταξί προτού συλληφθεί. Όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τρίτη είπε ότι δεν μπορούσε να συμμορφωθεί με την εντολή να μείνει μακριά από τον Κολομβιανή τραγουδίστρια.

«Είναι η σύζυγός μου», είπε στον δικαστή. «Της μιλάω συνέχεια». Δεν είναι σαφές εάν η Σακίρα ήταν στο σπίτι όταν έφτασε ο ύποπτος και συνελήφθη γρήγορα. Η ομάδα ασφαλείας της του είχε κάνει συστάσεις να σταματήσει να της στέλνει δώρα και να δημοσιεύει λεπτομέρειες για εκείνη στο διαδίκτυο.

Ανησύχησαν όμως όταν είδαν μια ανάρτηση στο Instagram στην οποία φέρεται να καυχιόταν ότι πήγε στο σπίτι της στο Miami Beach και μοιράστηκε τη φωτογραφία μιας επαγγελματικής κάρτας για ένα μοτέλ στη Φλόριντα. Κατηγορήθηκε για καταδίωξη καθώς και για ενοικίαση οχήματος με πρόθεση εξαπάτησης επειδή δεν πλήρωσε το ναύλο των 70 δολαρίων.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν να κρατηθεί με εγγύηση 50.000 δολαρίων όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο την Τρίτη. Ο δικαστής διέταξε τον Βαλτιέρ να μείνει μακριά από τη Σακίρα και να μην επικοινωνήσει μαζί της ποτέ ξανά, παρά τους ισχυρισμούς του υπόπτου ότι είναι παντρεμένοι.

«Όχι κύριε, δεν είναι η γυναίκα σας», απάντησε ο δικαστής. «Έχω κάποιες ανησυχίες, πραγματικές ανησυχίες αυτή τη στιγμή, γιατί αυτός ο άνθρωπος έχει αυταπάτες». Στη συνέχεια, ο δικαστής διπλασίασε την εγγύηση στα 100.000 δολάρια και διέταξε τον Βαλτιέρ να σταματήσει να στέλνει δέματα και να προσπαθεί να μιλήσει στη Σακίρα.

Σε προηγούμενη ανάρτηση, ο «stalker» είχε γράψει οτι θα παντρευόταν την τραγουδίστρια και θα άνοιγε μια επιχείρηση μαζί της. Είπε επίσης οτι είχε σχέση με τα παιδιά της και συνέχισε λέγοντας τα ονόματά τους.

«Τα παιδιά τα υιοθετούν όταν παντρεύονται όπως εγώ και η Σακίρα θέλει και αυτή να είναι Αμερικανίδα όπως ο πατέρας της και να μοιραστεί την υπόλοιπη ζωή της μαζί μου, θα έχουμε μια επιχείρηση φορτηγών και θα τραγουδάμε τραγούδια που προωθούν τη διαχείριση και την ιδιοκτησία μιας εταιρείας κατασκευής ενδυμάτων σε όλο τον κόσμο», έγραψε.

Ο άνδρας έχει ποινικό μητρώο που χρονολογείται από το 1988 και έχει συλληφθεί για κατηγορίες όπως ναρκωτικά, βαριά επίθεση, οδήγηση υπό την επήρεια μέθης και δημόσια μέθη. Συνελήφθη για τελευταία φορά στο Ελ Πάσο το 2019 για εγκληματική παράβαση, σύμφωνα με τα αρχεία της φυλακής.

Η σύλληψη για καταδίωξη έρχεται μήνες μετά τη διευθέτηση της υπόθεσης φορολογικής απάτης της Σακίρα στην Ισπανία. Η παραγωγός επιτυχιών του Hips Don't Lie κατηγόρησε τις ισπανικές αρχές επειδή στόχευαν «άτομα υψηλού προφίλ» αφού της επιβλήθηκε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων πέραν του φόρου 19 εκατομμυρίων δολαρίων για οικονομική απάτη.

Κλήθηκε να πληρώσει επταψήφιο πρόστιμο ως μέρος μιας συμφωνίας που της επέτρεψε τόσο να αποφύγει τη φυλάκιση όσο και να βάλει τέλος σε μια μακρά δίκη στη Βαρκελώνη πριν καν ξεκινήσει. Η τραγουδίστρια, η οποία έχει καθαρή περιουσία περίπου 304 εκατομμυρίων δολαρίων, επέμεινε ότι ήταν αθώα, αλλά είπε ότι είχε πάρει την απόφαση «να μην αφήσει τα παιδιά της να βλέπουν τη μητέρα τους να θυσιάζει την ευημερία της».

«Θαυμάζω απίστευτα αυτούς που πολέμησαν αυτές τις αδικίες μέχρι το τέλος, αλλά για μένα, σήμερα, η νίκη σημαίνει ότι παίρνω τον χρόνο μου πίσω για τα παιδιά μου και την καριέρα μου», είπε