ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Ζητά από τις ΗΠΑ αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω από την πρεσβεία της

Ρωσία: Ζητά από τις ΗΠΑ αυξημένα μέτρα ασφαλείας έξω από την πρεσβεία της

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ, έχει σταλεί σχετική διπλωματική νότα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ

Την αύξηση των μέτρων ασφαλείας έξω από τη ρωσική πρεσβεία, αλλά και όλες τις ρωσικές διπλωματικές αποστολές που βρίσκονται στις ΗΠΑ ενόψει τον προεδρικών εκλογών στη Ρωσία τον Μάρτιο ζήτησε η Μόσχα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρεσβευτή στις Ηνωμένες Πολιτείες Ανατόλι Αντόνοφ, έχει σταλεί σχετική διπλωματική νότα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ. Η πρεσβεία αναμένει από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να απαγορεύσει συγκεντρώσεις σε άμεση γειτνίαση με ρωσικές πρεσβείες και προξενεία, είπε ο Αντόνοφ στο κέντρο πολυμέσων Izvestia σε συνέντευξή του.

«Η κατάσταση ασφαλείας κοντά στην πρεσβεία και τα προξενεία μας έχει επιδεινωθεί αισθητά και αυτό προκαλεί τη σοβαρή μας ανησυχία. Βλέπουμε τακτικά συγκεντρώσεις και προκλητικές ενέργειες που διοργανώνονται από υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου έξω από ρωσικές διπλωματικές αποστολές. Μερικές φορές, προφανείς πράξεις χουλιγκανισμού διαπράττονται από μέλη της την ουκρανική διασπορά και τους υποστηρικτές της, που είναι πολίτες των ΗΠΑ», είπε ο Αντόνοφ.

«Εμείς, από την πλευρά μας, στείλαμε ένα σημείωμα στο Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με αίτημα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας έξω από τις ρωσικές διπλωματικές αποστολές και τα προξενικά γραφεία. Αναμένουμε να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις σε άμεση γειτνίαση με ρωσικά διπλωματικά ιδρύματα κατά την εκλογική περίοδο », πρόσθεσε ο Ρώσος διπλωμάτης.

Τρία εκλογικά τμήματα θα ανοίξουν για τους κατόχους ρωσικών διαβατηρίων στην Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και το Χιούστον (Τέξας) στις 17 Μαρτίου.