ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι η πιο ακριβοπληρωμένη CEO - Παίρνει μισθό 281 εκατ. δολάρια

Αυτή είναι η πιο ακριβοπληρωμένη CEO - Παίρνει μισθό 281 εκατ. δολάρια

Ο μισθός της αυξήθηκε κατά 10 εκατ. δολάρια σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

H αμοιβή της Denise Coates, της ιδρύτριας και CEO γνωστής στοιχηματικής εταιρείας φτάνει τα 281 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για την πιο καλοπληρωμένη γυναίκα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες διεθνώς, όμως το ύψος της αμοιβής της προκαλεί αντιδράσεις, ειδικά καθώς η Βρετανία αντιμετωπίζει μία κρίση κόστους ζωής.

Η Coates, έλαβε και τουλάχιστον το 50% από το μέρισμα συνολικού ύψους 127 εκατ. δολαρίων που διένειμε η εταιρεία, πέραν του μισθού των 281 εκατ. δολαρίων, όπως αναφέρει το CNN, επικαλούμενο τα στοιχεία της εισηγμένης.

Ο μισθός της αυξήθηκε κατά 10 εκατ. δολάρια σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της αμοιβής της προκαλεί αντιδράσεις. «Οι άνθρωποι αξίζουν να ανταμείβονται για την καινοτομία και την επιτυχία, αλλά υπάρχει το ζήτημα του τι είναι συνετό και ανάλογο», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Luke Hildyard της οργάνωσης High Pay Centre.

«Κανείς δεν γίνεται πολυδισεκατομμυριούχος αποκομμένος από την ευρύτερη κοινωνία. Σε αυτή την περίπτωση, ο πλούτος εξαρτάται από τα χρήματα που βγαίνουν από τις τσέπες όσων τζογάρουν, τις προσπάθειες χιλιάδων εργαζομένων και ευρύτερων παραγόντων, όπως η ύπαρξη διαθέσιμου εισοδήματος, ενός ασφαλούς και αξιόπιστου δικτύου ίντερνετ ή των υποδομών που απαιτούνται για τη διοργάνωση αθλητικών γεγονότων».

«Τελικά, η ευημερία της Βρετανίας εξαρτάται από το πώς μοιράζεται ο πλούτος που παράγεται στην οικονομία μας. Το να ρίχνουμε εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες πάνω σε περιουσίες δισεκατομμυριούχων κάθε χρόνο δεν είναι ένας καλός τρόπος για να ανεβάσουμε το επίπεδο ζωής και υπερτονίζει την συνεισφορά των υπερ-πλούσιων», καταλήγει.

Επίσης, η οικογένεια Coates είναι, σύμφωνα με τους Sunday Times, ο δεύτερος μεγαλύτερος φορολογούμενος στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2023, καθώς πλήρωσε 585 εκατ. δολάρια στα κρατικά ταμεία.