ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έρευνα για τον τραγικό χαμό του δίχρoνου Μπρόσναν από ασιτία - Το χρονικό της τραγωδίαςo

Βρετανία: Έρευνα για τον τραγικό χαμό του δίχρoνου Μπρόσναν από ασιτία - Το χρονικό της τραγωδίαςo

Βρετανία: Πατέρας και γιος ήταν στα «ραντάρ» των κοινωνικών υπηρεσιών, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να σωθεί η ζωή τους 

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών για λάθη και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία που συγκλονίζει τη Βρετανία τις τελευταίες ημέρες μπαίνει η υπόθεση του δύο ετών Μπρόσναν.

Το αγοράκι βρέθηκε νεκρό δίπλα στον πατέρα του με τον οποίο βρισκόταν για τις διακοπές των Χριστουγέννων κι ενώ η κοινωνική λειτουργός τους αναζήτησε δύο φορές και δεν τους βρήκε, ειδοποίησε την αστυνομία, δεν έγινε καμία ενέργεια ώστε να προλάβουν τον μικρό που πέθανε από την πείνα και τη δίψα λίγες ημέρες αφοτου ο πατέρας του υπέστη καρδιακή ανακοπή και άφησε την τελευταία του πνοή.

Παράλληλα, ραγίζει καρδιές η μητέρα του δίχρονου αγοριού, η οποία όπως είπε για λίγα μόλις εκατοστά ο μικρός δεν μπορούσε να ανοίξει το ψυγείο και να γλιτώσει από τον θάνατο.

Το χρονολόγιο της τραγωδίας

26 Δεκεμβρίου: Μια γειτόνισσα βλέπει για τελευταία φορά τον Μπρόνσον και τον πατέρα του Κένεθ στον δρόμο προς τα καταστήματα της πόλης. Την χαιρέτισαν με ένα «πλατύ χαμόγελο».

27 Δεκεμβρίου: Γείτονας λαμβάνει μήνυμα αππο τον Κένεθ που έλεγε: «Ευχαριστώ και τους δύο που νοιάζεστε για μένα και τον Μπρόνσον». Ένας κοινωνικός λειτουργός μίλησε επίσης στον Κένεθ και κανόνισε να τους επισκεφθεί στις 2 Ιανουαρίου.

1 Ιανουαρίου: Ο γείτονας έστειλε ξανά μήνυμα στον Κένεθ, αλλά δεν έλαβε απάντηση.

2 Ιανουαρίου: Η κοινωνική λειτουργός επισκέφτηκε το ακίνητο, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Επικοινώνησε με την αστυνομία και έλεγξε άλλα σπίτια για τον Μπρόνσον.

4 Ιανουαρίου: Η κοινωνικός λειτουργός επισκέφθηκε για δεύτερη φορά και πάλι δεν έλαβε καμία απάντηση και επικοινώνησε με την αστυνομία.

9 Ιανουαρίου: Ο κοινωνικός λειτουργός έλαβε πρόσβαση στο ακίνητο από τον ιδιοκτήτη και ανακάλυψε τα πτώματα του πατέρα και του γιου.

Το παιδί φαίνεται να ξεψύχησε περίπου στις 29 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, εξοργίζει η είδηση ότι αδίστακτοι διαρρήκτες, μόλις μία ημέρα αφότου ανακαλύφθηκαν οι σοροί πατέρα και γιου στο υπόγειο διαμέρισμα, μπήκαν κι έκλεψαν το πορτοφόλι και τα χάπια του 60χρονου.