ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Τρεις τραυματίες από έκρηξη ύστερα από διαρροή αερίου στις Βρυξέλλες

Βέλγιο: Τρεις τραυματίες από έκρηξη ύστερα από διαρροή αερίου στις Βρυξέλλες
Brussels Times

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία των Βρυξελλών απομάκρυνε 672 κατοίκους από την περιοχή 

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από έκρηξη σε οίκημα στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο, το πρωί της Δευτέρας, ενώ σχεδόν 700 άτομα απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε μονοκατοικία στην οδό François Vekemans στην συνοικία Neder-over-Heembeek, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας λίγο μετά τις 8 το πρωί της Δευτέρας, ενώ από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της Πυροσβεστικής, διαρρροή αερίου προκάλεσε την έκρηξη, που σημειώθηκε μετά από εργασίες που εκτελούσε η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου.

Όπως αναφέρουν οι Times των Βρυξελλών, αρχικά η αστυνομία έκανε λόγο για έναν τραυματία, η Πυροσβεστική όμως επιβεβαίωσε ότι έχουν τραυματιστεί τρία άτομα, συμπεριλαμβανομένου του ατόμου που διέμενε στο σπίτι. Δύο ακόμα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Η έκρηξη προκάλεσε μεγάλες φθορές στην πρόσοψη του σπιτιού, ενώ η πυροσβεστική απομάκρυνε συνολικά 672 κατοίκους της περιοχής καθώς και δύο σχολεία, ενώ δημιούργησε περίμετρο ασφαλείας.