ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Συναγερμός στο Λένινγκραντ μετά την πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου

Ρωσία: Συναγερμός στο Λένινγκραντ μετά την πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου
AP.

Ο τερματικός σταθμός αερίου της Novatek, στον οποίο εκδηλώθηκε η φωτιά, βρίσκεται στον Κόλπο της Φινλανδίας, περίπου 170 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης.

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι βασικές υποδομές στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, όπου βρίσκεται ο τερματικός σταθμός αερίου της Novatek, στον οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες ως αποτέλεσμα επίθεσης με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με τα ουκρανικά Μέσα ενημέρωσης.

«Σε όλες τις περιοχές της περιφέρειας του Λένινγκραντ έχει κηρυχθεί κατάσταση ύψιστου συναγερμού για τις υποδομές κρίσιμης σημασίας», σύμφωνα με την περιφερειακή διοίκηση. Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν λάβει την εντολή να καταστρέφουν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αν εντοπισθούν σε κοντινές περιοχές, όπως επεσήμανε.

Η πυρκαγιά στο συγκρότημα Ουστ – Λούγκα, στον Κόλπο της Φινλανδίας, περίπου 170 χιλιόμετρα δυτικά της Αγίας Πετρούπολης, ήταν το αποτέλεσμα μίας «ειδικής επιχείρησης» των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax – Ukraine, που επικαλείται ανώνυμες πηγές.

Σχετικές ειδήσεις