ΚΟΣΜΟΣ

Νέος «πονοκέφαλος» για τη Boeing: Έφυγε ο μπροστινός τροχός αεροπλάνου λίγο πριν την απογείωση

Νέος «πονοκέφαλος» για τη Boeing: Έφυγε ο μπροστινός τροχός αεροπλάνου λίγο πριν την απογείωση
AP/Φωτογραφία αρχείου

Το νέο πλήγμα για την Boeing έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την αποκόλληση πάνελ καμπίνας από αεροσκάφος της Alaska Airlines 

Νέο ατύχημα με Boeing σημειώθηκε στις ΗΠΑ, όταν ο μπροστινός τροχός ενός αεροσκάφους της Delta Airlines αποκολλήθηκε λίγο πριν την απογείωση, σύμφωνα με ενημέρωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA).

Το περιστατικό έγινε το περασμένο Σάββατο, όταν το αεροσκάφος, τύπου Boeing 757 είχε 184 επιβάτες, δύο πιλότους και τετραμελές πλήρωμα και ήταν έτοιμο για αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Ατλάντα στη Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Στην προκαταρκτική έκθεση της FAA αναφέρεται πως δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ το Boeing ετοιμαζόταν για απογείωση όταν «ο μπροστινός τροχός του βγήκε από τη θέση του και κύλησε στον λόφο».

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στην Washington Post πως το αεροσκάφος αναχωρούσε από το διεθνές αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντα με προορισμό τη Μπογκοτά της Κολομβίας.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την ταλαιπωρία», δήλωσε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι χάθηκε ένα ελαστικό από το σύστημα προσγείωσης του αεροσκάφους. Οι επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν σε άλλο αεροπλάνο προκειμένου να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους, πρόσθεσε η Delta.

Το εν λόγω περιστατικό αποτελεί νέο πλήγμα για την Boeing, μετά το περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου όταν, ενώ αεροσκάφος Boeing 737 Max 9 της Alaska Airlines βρισκόταν στον αέρα αποκολλήθηκε ένα πάνελ καμπίνας και το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Δεν προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο όλα τα ίδιου τύπου αεροσκάφη της εταιρείας καθηλώθηκαν για να ελεγχθούν πυροδοτώντας ανησυχία για την ασφάλεια των εν λόγω αεροπλάνων.