ΚΟΣΜΟΣ

Γάτες - σταρ: Οι χνουδωτές «μασκότ» των σελέμπριτι, από την Κλόντια Σίφερ στη Σάρα Τζέσικα Πάρκερ

Η Κλόντια Σίφερ με την αγαπημένη της γάτα
Η Κλόντια Σίφερ με την αγαπημένη της γάτα
ΑΡ

Οι γάτες είναι στη μόδα και έχουν την τιμητική τους, επηρεάζοντας την αισθητική και τις τάσεις της μόδας. «Η σέξι μυσταγωγία τους προσελκύει τους ανθρώπους» γράφει η New York Post σε αφιέρωμα στα διασημότερα αιλουροειδή του πλανήτη

H Milan Wheaton είναι απλώς μία γνωστή ινφλουένσερ από τη Νέα Υόρκη, οι επιλογές της όμως δεν επηρεάζονται αποκλειστικά από τους συναδέλφους της στη «ζούγκλα» της μόδας ή από τις σοφιστικέ τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αντίθετα, οι πολυτελείς εμφανίσεις της είναι συχνά εμπνευσμένες... από τη γάτα της.

«Η Coco έχει φυσική κομψότητα και κινείται με μια σπάνια αυτοπεποίθηση που απαιτεί σεβασμό, δεν έχει xρόνο για ανοησίες», λέει η 26χρονη Wheaton, στη New York Post εκθειάζοντας την μόλις 11 μηνών γατούλα της.

H Milan Wheaton με τη γατούλα της

«Όταν ντύνομαι για μια βραδινή έξοδο στην πόλη, προσπαθώ πάντα να ενσωματώσω την ίδια τολμηρή κομψότητα», εξήγησε, «αυτό το σέξι μυστήριο που προσελκύει τους ανθρώπους, αλλά παράλληλα λέει στους άλλους να σου δώσουν τον χώρο που αξίζεις» Δεν είναι η μόνη που αντλεί έμπνευση από τη γάτα της.

Στην πραγματικότητα, τα αιλουροειδή αποκτούν πλέον κομβικό ρόλο σε μία τάση υψηλής ραπτικής που θα μπορούσε να ονομαστεί «cat lady», όπως γράφουν μεγάλες ιστοσελίδες μόδας και περιοδικά που δημιουργούν τάσεις.

H Tέιλορ Σουίφτ με το τετράποδο «άλτερ έγκο» της

Με τα ζωηρά κουτάβια να...τρώνε πλέον τη σκόνη τους, γάτες όπως η ράγκντολ της Tέιλορ Σουίφτ, ονόματι «Μπέντζαμιν Μπάτον», ο οποίος εντυπωσίασε ως συμπρωταγωνιστής της σταρ στο εξώφυλλο που έκανε για το περιοδικό Time ως «Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2023» ή ο «Τσιπ» του Σκωτσέζου σκηνοθέτη Mάθιου Βον, ο οποίος πρωταγωνιστεί δίπλα στην Μπράις Ντάλας Χάουαρντ στην ταινία δράσης «Argylle» και μετατρέπει τον όρο «cat lady» σε...υψηλή τιμή.

Οι... σνομπ γάτες του κόσμου της μόδας -όπως το αγαπημένο κατοικίδιο του αείμνηστου σχεδιαστή της Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ, ο οποίος εμφάνιζε συχνά την αγαπημένη του Choupette ποζάρουν επίσης σε φακούς διάσημων φωτογράφων και πρωταγωνιστούν σε σόου με το ανάλογο...γατίσιο τουπέ.

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, παρουσίασε την υιοθετημένη γάτα της, Lotus, ως μοντέλο για τη συλλογή αξεσουάρ της SJP της τον Νοέμβριο. Η 43χρονη Κιμ Καρντάσιαν...προσέλαβε πρόσφατα τρεις λευκές περσικές γάτες για να εμφανιστούν με φιλαρέσκεια στο πλευρό της Λάνα Ντελ Ρέι στην καμπάνια για την εταιρεία της SKIMS για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Κάθε εβδομάδα, η πρωταγωνίστρια του franchise «Black Panther», Λουπίτα Νιόνγκο επιδεικνύει το «γούνινο αλτερ έγκο» της Yoyo, σε μια ψηφιακή βάση άνω των 11 εκατομμυρίων θαυμαστών με το hashtag #Caturday στο Instagram.

Στο ίδιο μήκος κύματος η χειμερινή καμπάνια του παρισινού οίκου γυναικείων ενδυμάτων Coperni συγκέντρωσε συνολικά 100.000 likes στο Instagram χάρη στους τετράποδους πρωταγωνιστές στις διαφημίσεις. Επίσης υπό το hashtag #CatLady του TikTok, που ξεπερνά τις 230.000 προβολές, οι fashionistas επιδεικνύουν τα αγαπημένα τους αιλουροειδή, μαζί με τα αγαπημένα τους ρούχα.

Η τρέλα με τις γάτες συμβαδίζει με το ενδιαφέρον που αναζωπυρώθηκε πρόσφατα για τα λεοπάρ αξεσουάρ, τάση που υιοθέτησαν φέτος το χειμώνα σταρ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ, η Έμιλι Ραταϊκόφσκι και η Ριάνα που φόρεσαν ένα γούνινο παλτό με το άγριο μοτίβο τον Ιανουάριο.

Μια αυτοεστεμμένη «Cat-fluencer» τέλος, γνωστή στο διαδίκτυο ως @ChampagneUnicorns εξέπληξε τους θαυμαστές της πρόσφατα καθώς η ίδια και η γάτα της ονόματι Pony, φόρεσαν γνωστούς σχεδιαστές. Και η Caroline Vazzana λέει στην Post ότι ένα πουλόβερ με γατάκια 25 δολαρίων από το eBay έκανε θραύση. «Ποτέ δεν με σταμάτησαν στο δρόμο τόσοι πολλοί άνθρωποι για να ρωτήσουν απο πού πήρα το ντύσιμό μου», λέει η 31χρονη.

«Μητέρα» δύο γατών της Mia Thermopolis - μια 9χρονης τρίχρωμη γάτας Calico που πήρε το όνομά της από τον χαρακτήρα της Anne Hathaway στο «The Princess Diaries» - και της Fitzgerald, μιας πορτοκαλί γατούλας Tabby, η Vazzana λέει οτι η «cat lady couture» ήρθε για να μείνει. «Το να ενσωματώνεις την αγάπη που έχεις για τη γάτα σου στην γκαρνταρόμπα σου είναι σχεδόν σαν να φοράς την καρδιά σου στο μανίκι σου», είπε. «Πρέπει να τιμάτε τη σχέση σας μαζί τους όπου κι αν πάτε».