ΚΟΣΜΟΣ

Τζολί - Πιτ: Πιο κοντά στο επίσημο τέλος του γάμου τους - Η πικρή δικαστική διαμάχη και οι καυγάδες

O Mπραντ Πιτ με την πρώην σύζυγό του, Αντζελίνα Τζολί
O Mπραντ Πιτ με την πρώην σύζυγό του, Αντζελίνα Τζολί
ΑΡ

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί φαίνεται πως είναι ένα βήμα πιο κοντά στην οριστικοποίηση του διαζυγίου τους, σχεδόν οκτώ χρόνια μετά τον χωρισμό τους

Ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί φέρεται να αποκάλυψαν τα οικονομικά τους ο ένας στον άλλον, υποβάλλοντας επίσημα τα σχετικά έγγραφα σύμφωνα με το TMZ, γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για τη συμφωνία διαζυγίου τους.

Το πρώην λαμπερό ζευγάρι βρίσκεται στα δικαστήρια , από τότε που η Τζολί υπέβαλε αίτηση διαζυγίου τον Σεπτέμβριο του 2016. Οι αστέρες του κινηματογράφου γνωρίστηκαν το 2004 στα γυρίσματα της ταινίας «Mr. And Mrs Smith» και απέκτησαν έξι παιδιά: τους γιους Mάντοξ, 22 ετών, Παξ 20 και Νοξ, 15, και τις κόρες Zαχάρα, 19, Σιλό-Νουβέλ, 17 και Βίβιεν, 15 ετών.

Η Τζολί υιοθέτησε τον Μάντοξ το 2002 και μετά τη Ζαχάρα το 2005, ένα χρόνο αφότου είχε γνωρίσει τον Πιτ στα γυρίσματα του φιλμ. Εκείνη την εποχή ήταν παντρεμένος με την Τζένιφερ Άνιστον. Στη συνέχεια υιοθέτησαν μαζί τον Παξ το 2007 και απέκτησαν τα βιολογικά τους παιδιά, ενώ ο πρωταγωνιστής υιοθέτησε όλα τα παιδιά πριν παντρευτούν το 2014.

Η Αντζελίνα Τζολί επέλεξε να καταθέσει διαζύγιο «για την υγεία της οικογένειάς» της σύμφωνα με το Associated Press, και ζήτησε τη φυσική επιμέλεια των παιδιών τους. Κατέθεσε αίτηση αποκλειστικής επιμέλειας, μετά από ένα περιστατικό στο ιδιωτικό αεροσκάφος τους κατά το οποίο ο πρώην σύζυγός της -όπως κατήγγειλε- έγινε βίαιος και καταχρηστικός, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά και απαλλάχθηκε.

Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2016, της παραχωρήθηκε η πλήρης φυσική επιμέλεια σύμφωνα με έναν δικαστή, με τον Μπραντ να έχει μόνον δικαιώματα επίσκεψης. Δύο μήνες αργότερα, υπέβαλε την απάντησή του, ζητώντας από κοινού επιμέλεια. Τον Ιανουάριο του 2017, κυκλοφόρησαν μια κοινή δήλωση αποκαλύπτοντας ότι υπέγραψαν συμφωνία για να διατηρήσουν τα δικαστικά τους έγγραφα εμπιστευτικά.

Ο δικαστής διέταξε την ηθοποιό να βοηθήσει στην αποκατάσταση της σχέσης του Μπραντ με τα παιδιά τους και του παραχώρησε περισσότερο χρόνος μαζί τους. Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2018, η Αντζελίνα τον κατηγόρησε ότι δεν πλήρωσε καμία «ουσιαστική υποστήριξη παιδιών, με τους δικηγόρους του Μπραντ να καταθέτουν απάντηση μια μέρα αργότερα, υποστηρίζοντας ότι της κατέβαλε 9 εκατομμύρια δολάρια μετά τον χωρισμό τους.

Ο Μπραντ έλαβε την κοινή επιμέλεια από τον ιδιωτικό δικαστή John Ouderkirk τον Μάιο του 2021, αλλά η Αντζελίνα αμφισβήτησε την απόφαση. Ένα εφετείο στην Καλιφόρνια απέκλεισε τον δικαστή τον Ιούλιο του 2021, συμφωνώντας με την Τζολί στο ότι ο δικαστής Ouderkirk, δεν αποκάλυψε επαρκώς τις επιχειρηματικές σχέσεις με τους δικηγόρους του Πιτ.

Οι δικηγόροι του ηθοποιού ισχυρίστηκαν οτι η Τζολί «ενημερώθηκε για τη σημαντική επαγγελματική ιστορία του δικαστή με τον δικηγόρο του Πιτ από την αρχή», αλλά δεν ζήτησε τον αποκλεισμό παρά μόνο μετά από χρόνια. Στη συνέχεια, η απόφαση της κοινής επιμέλειας ακυρώθηκε μετά την απομάκρυνσή του.

Τον Φεβρουάριο του 2022, ο Μπραντ μήνυσε την Αντζελίνα επειδή πούλησε το οινοποιείο Chateau Miraval, το οινοποιείο τους στη Γαλλία, όπου ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου. Είχαν 50/50 ιδιοκτησία και η Αντζελίνα πούλησε το μερίδιό της στον Ρώσο ολιγάρχη Γιούρι Σέφλερ. Η εταιρεία χαρτοφυλακίου που ελέγχει τη μετοχή της Miraval ονομάζεται Nouvel.

Ζήτησε να ακυρωθεί η πώληση και απαίτησε χρηματική αποζημίωση και νομικά έξοδα, ωστόσο η πώληση ολοκληρώθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 2021. Τον Ιούνιο του 2023, η Μπραντ υπέβαλε μια τροποποιημένη καταγγελία σχετικά με την πώλησή του μεριδίου της στο οινοποιείο. Η αγωγή του για την πώληση του ποσοστού της στο οινοποιείο συνεχίζεται ακόμη. Ο Μπραντ Πιτ έχει πλέον προχωρήσει στη ζωή του και διατηρεί σχέση με την Ινές ντε Ραμόν, την πρώην σύζυγο του ηθοποιού Πολ Γουέσλι.