ΚΟΣΜΟΣ

Βόρεια Κορέα: Ο μυστηριώδης πρωτότοκος γιος του Κιμ Γιονγκ Ουν - Γιατί δεν εμφανίζεται δημόσια

Oργιάζουν οι φήμες για τον πρωτότοκο του Κιμ Γιονγκ Ουν
Oργιάζουν οι φήμες για τον πρωτότοκο του Κιμ Γιονγκ Ουν
ΑΡ

Πού είναι ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ουν και τι κάνει; Οργιάζουν οι φήμες γύρω απο τον πρωτότοκο του δικτάρορα της Βόρειας Κορέας και τη γραμμή διαδοχής

Οργιάζουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες για τον μυστηριώδη γιο του ισχυρού άνδρα της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν που παραμένει μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας, την ώρα που η αδερφη του Τζου Αε δίνει συχνά το παρών δίπλα στον πατέρα της, σε εκδηλώσεις, εκτοξεύσεις πυραύλων και επίσημες περιστάσεις.

Η επικρατούσα θεωρία σύμφωνα με δημοσιεύματα στον νοτιοκορεατικό Τύπο είναι ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει τρία παιδιά: έναν μεγαλύτερο γιο που γεννήθηκε το 2010, τη μεσαία του κόρη Τζου Αέ που γεννήθηκε το 2013 και έναν μικρότερο γιο που γεννήθηκε το 2017. Παρά το γεγονός οτι είναι κορίτσι και μικρότερη, η Τζου Αε είναι εκείνη που τον συνοδεύει συχνά σε δημόσιες εκδηλώσεις, με αποτέλεσμα πολλοί να κάνουν εικασίες σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των παιδιών και τη γραμμή διαδοχής στην Πιονγιάνγκ.

«Λόγω της εξαιρετικά διαβαθμισμένης φύσης της ισχυρής οικογένειας της Βόρειας Κορέας, είναι αδύνατο να εγγυηθεί κανείς πλήρως την ακρίβεια οποιασδήποτε πληροφορίας εκτός εάν αποκαλυφθεί από άτομα εντός της ηγεσίας της Βόρειας Κορέας ή από κυβερνητικές αρχές. Επιπλέον, οι υπηρεσίες πληροφοριών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS), δεν επιβεβαιώνουν τέτοιες λεπτομέρειες, οι οποίες θεωρούνται ευαίσθητες» γράφει η Daily NK.

kim.5.jpg
Η κόρη του Κιμ Γιονγκ ΟυνΑΡ

Επικαλούμενος πηγές στη Βόρεια Κορέα, ο Τσόε Σου-Γιονγκ, ένας συνταξιούχος αξιωματούχος της NIS, παρέχει μια διαφορετική περιγραφή των παιδιών του βορειοκορεάτη ηγέτη. Ισχυρίστηκε ότι ο Κιμ έχει δύο παιδιά. Ο μεγαλύτερος είναι γιος και η επόμενη ειναι η Τζου Αε που εμφανίζεται όλο και πιο συχνά στο πλευρό του Βορειοκορεάτη ηγέτη, σε στρατιωτικές εκδηλώσεις, εγείροντας ερωτήματα για τη διαδοχή του. Ο Κιμ προσθέτει, έχει άλλα δύο παιδιά που γεννήθηκαν εκτός γάμου.

Οι πληροφορίες αν και ελαφρώς διαφορετικές, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: ο Κιμ έχει έναν γιο που είναι μεγαλύτερος από την αγαπημένη του κόρη. Από την πρώτη της δημόσια εμφάνιση στον τόπο εκτόξευσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong-17 τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η Τζου Αε έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια στιγμή ο γιος του καλύπτεται απο πέπλο μυστηρίου καθώς δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια, γεγονός που έχει πυροδοτήσει εικασίες σχετικά με τα κίνητρα πίσω από την απόφαση του ηγέτη να εμφανίζεται δημόσια μόνο με την κόρη του. Ορισμένοι ειδικοί εικάζουν ότι η κόρη του είναι εκείνη που θα τον διαδεχθεί και ο πατέρας της τη βοηθά να βελτιώσει τις ηγετικές της ικανότητες. Άλλοι όμως διαφωνούν και λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρχουν εικασίες για τον διάδοχο.

«Είναι χλωμός και αδύνατος»

Ο Τσόε ισχυρίζεται ότι ο γιος του Kιμ δεν φαίνεται όμορφος από τη σκοπιά των Βορειοκορεατών και η μη ελκυστική του εμφάνιση είναι εκείνη που αποθάρρυνε τον Kιμ να τον αποκαλύψει δημόσια. «Σε αντίθεση με τον πατέρα του ή την αδερφή του που είναι παχουλή και καλοταισμένη, ο γιος του Κιμ λέγεται ότι είναι χλωμός και αδύνατος», είπε στην εφημερίδα The Korea Times, επικαλούμενος πηγές στο Βορρά. «Άκουσα ότι ο γιος του δεν μοιάζει καθόλου με τον προπάππου του Κιμ Ιλ Σουνγκ».

Για τα μέλη της «πρώτης» οικογένειας στη Βόρεια Κορέα, μια φυσική εμφάνιση που μοιάζει με τον Κιμ Ιλ-Σουνγκ (1912-1994), τον ιδρυτή της Βόρειας Κορέας, θεωρείται πλεονέκτημα για την άνοδο στην εξουσία. Ο Kιμ Γιονγκ Ουν επιλέχθηκε ως διάδοχος του πατέρα του, Kιμ Γιονγκ Ιλ, επειδή ο νεότερος Kιμ έμοιαζε περισσότερο με τον παππού του παρά ο μεγαλύτερος αδερφός του Κιμ Γιονγκ Τσουλ, σύμφωνα με τον Κέντζι Φουσιμότο που υπηρέτησε ως σεφ για την οικογένεια, 13 χρόνια πριν δραπετεύσει από τον Βορρά το 2001.

Στα απομνημονεύματά του που δημοσιεύθηκαν το 2003, ο Φουτζιμότο είπε ότι ο Kιμ Γιονγκ Τσουλ ήταν ήσυχος και ντροπαλός. Πολλές φορές ο πατέρας του αναφέρθηκε στην αποτυχία του μεγαλύτερου γιου του να τον διαδεχθεί, λέγοντας ότι ήταν... σαν κορίτσι και δεν μπορούσε να τα καταφέρει.

Από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2011 μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιμείται τον παππού του. Μιλάει σαν τον παππού του και περπατάει όπως εκείνος. Ο νεότερος Κιμ άλλαξε ακόμη και το χτένισμά του ενώ το βλέμμα του θυμίζει εκείνο του αείμνηστου Κιμ Ιλ-Σουνγκ.. Σε μια συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης, ο Χονγκ Σουν-Κιουνγκ, πρώην διπλωμάτης της Βόρειας Κορέας που αυτομόλησε στον Νότο το 2000, είπε ότι οι δύο Κιμ μοιάζουν πολύ.

Το πάχος...σημαίνει κάλλος στη Βόρεια Κορέα

«Όσο περισσότερο βλέπω τον νεότερο Κιμ (στην τηλεόραση), τόσο περισσότερο νιώθω ότι είναι σαν τον παππού του», είπε. «Ο τρόπος που φοράει τα ρούχα του, ο τρόπος που περπατάει, τα πάντα πάνω του με κάνουν να νιώθω έτσι. Νιώθω ότι ένας νεαρός Κιμ Ιλ-Σουνγκ είναι εκεί όπως είδα τον αείμνηστο Κιμ όταν ήμουν στη Βόρεια Κορέα».

Η προσπάθεια του νεότερου Kιμ να ακολουθήσει τα βήματα του παππού του συνεχίζεται κατά την άνοδό του στην εξουσία. Κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής παρέλασης που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο ο Κιμ εθεάθη με ένα καπέλο και μαύρο παλτό, ρούχα που φορούσε ο παππούς του όταν ήταν μικρός. Ο εγγονός εθεάθη επίσης πολλές φορές δημόσια με ένα ψάθινο καπέλο με φαρδύ γείσο όταν επιθεωρούσε πολλούς διαφορετικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Ο παππούς του φορούσε συχνά ψάθινα καπέλα.

Η προσπάθεια του Κιμ Γιονγκ-ουν να μιμηθεί τον παππού του φαίνεται να σχετίζεται με την εκστρατεία λατρείας της προσωπικότητας με στόχο να προσελκύσει την υποστήριξη των Βορειοκορεατών. Όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ο παππούς του ήταν παχύσαρκος με μεγάλη κοιλιά. Στη Βόρεια Κορέα λένε οι ειδικοί τα υπέρβαρα άτομα είναι πιο πιθανό να δώσουν μια καλή πρώτη εντύπωση από ότι οι αδύνατοι άνθρωποι.

Οι περισσότεροι Βορειοκορεάτες είναι υποσιτισμένοι και αδύνατοι επειδή δεν τρώνε καλά και οι παχύσαρκοι είναι πολύ σπάνιοι», είπε. «Έτσι, όταν βλέπουν ευτραφείς ανθρώπους, λένε ότι μοιάζουν με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Εργατικού Κόμματος, επειδή σε αντίθεση με τους υποσιτισμένους απλούς Βορειοκορεάτες, οι άνθρωποι της ανώτερης τάξης τρέφονται καλά, τονίζουν.