ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο: Αρνείται ότι ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε - «Αβάσιμες και απεχθείς» οι κατηγορίες

O Bλαντιμίρ Πούτιν
O Bλαντιμίρ Πούτιν
ΑΡ

Το Κρεμλίνο αρνείται τις κατηγορίες της συζύγου του Αλεξέι Ναβάλνι ότι δηλητηριάστηκε από τον νευρoπαραλυτικό παράγοντα «νοβιτσόκ»

Η Γιούλια Ναβάλναγια κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές ότι έκρυψαν τη σορό του συζύγου της, Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς αναμένουν να εξαφανιστούν «τα ίχνη μίας ακόμη δολοφονίας με νοβιτσόκ με εντολή του Πούτιν». «Ο άντρας μου δεν μπορούσε να σπάσει. Και γι' αυτό ακριβώς τον σκότωσε ο Πούτιν. Με ντροπή και δειλία, δεν τολμούσε να τον κοιτάξει στα μάτια ή απλά να πει το όνομά του», είπε.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν παρακολούθησε το βίντεο της χήρας του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτηρίζοντας αβάσιμους τους ισχυρισμούς της ότι ο σύζυγός της δηλητηριάστηκε

Όταν ρωτήθηκε για την καταγγελία της Γιούλια Ναβάλναγια ότι ο Πούτιν σκότωσε τον σύζυγό της, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο λόγω της πρόσφατης χηρείας της. Παρ' όλα αυτά σχολίασε ότι οι κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Πούτιν ευθύνεται για τον θάνατο του Ναβάλνι, είναι αβάσιμες και απεχθείς.