ΚΟΣΜΟΣ

Μνήμες «επακούμβησης»: Κοινή άσκηση των Τούρκων με τη φρεγάτα «Λήμνος»

Μνήμες «επακούμβησης»: Κοινή άσκηση των Τούρκων με τη φρεγάτα «Λήμνος»

Το τουρκικό υπουργείο Αμύνης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για την κοινή άσκηση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος»

Άξιον απορίας είναι πώς θα αισθάνθηκαν οι αξιωματικοί και ναύτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού στην κοινή άσκηση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος», η οποία τον Αύγουστο του 2020 ήταν υπεύθυνη για την «επακούμβηση» του «Kemal Reis».

Σε μια περίοδο, που η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είχε φτάσει «στο κόκκινο», η φρεγάτα «Λήμνος» κόντεψε να...διαλύσει το «Kemal Reis» τον Αύγουστο του 2020 κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία δημιουργήθηκε από την παρουσία του Oruc Reis εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και εσχάτως η προσέγγιση Ελλάδας - Τουρκίας άνοιξε - θεωρητικά- νέους διαύλους επικοινωνίας. Αν και οι τουρκικές προκλήσεις δεν εκλείπουν ακόμη και τώρα όπως η τελευταία στην Κάρπαθο.

Σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Αμύνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία τουρκικό πολεμικό πραγματοποίησε κοινή άσκηση με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος».

Συγκεκριμένα το τουρκικό ΥΠΑΜ αναφέρει:

«Το TCG HEYBELİADA πραγματοποίησε "προηγμένες ασκήσεις ελιγμών" με το πλοίο της Ελληνικής Ναυτικής Δύναμης HS LIMNOS, στο πλαίσιο της αποστολής της Προσωρινής Ομάδας Δράσης των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL)»