ΚΟΣΜΟΣ

Ξανάσμιξαν ο ψηλότερος άνδρας και η πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο - Δείτε φωτογραφίες

Ξανάσμιξαν ο ψηλότερος άνδρας και η πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο - Δείτε φωτογραφίες

Ο πιο ψηλός άνδρας στον κόσμο συνάντησε μετά από 6 χρόνια το αντίπαλο δέος...την πιο κοντή γυναίκα μετά από πρόσκληση ενός αγνώστου ταυτότητας Αμερικανού παραγωγού.

Συνάντηση για Γκίνες...Ο ψηλότερος άνδρας στον κόσμο συναντήθηκε με την πιο κοντή γυναίκα στην υφήλιο για πρωινό στην Καλιφόρνια, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, σε μία επανένωση μετά από 6 χρόνια.

Ο Sultan Kösen, 41 ετών, που κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για τον ψηλότερο εν ζωή άνδρα, και η Jyoti Amge, 30, η πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο, τελευταία φορά συναντήθηκαν το 2018 για μια φωτογράφηση στην Αίγυπτο.

Με απίστευτο ύψος πάνω από από τα 2,5 μέτρα ο Kösen το 2009 έγινε ο πρώτος άνδρας που μπήκε στο βιβλιο Γκίνες σε περισσότερα από 20 χρόνια.

Ο αγρότης μερικής απασχόλησης από την Τουρκία διαγνώστηκε με ακρομεγαλία, η οποία συνήθως προκαλείται από έναν όγκο στην υπόφυση.

Ο όγκος παράγει υπερβολική ποσότητα αυξητικής ορμόνης, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε γιγαντισμό.Ο Kösen σταμάτησε να αναπτύσσεται το 2011 αφού υποβλήθηκε σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια για τον έλεγχο της παραγωγής της αυξητικής ορμόνης.

Κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για τα μεγαλύτερα χέρια και πόδια σε εν ζωή άνθρωπο.

Ο Kösen είναι τέσσερις φορές ψηλότερος από την Amge, την ηθοποιό από την Ινδία με ύψος λίγο περισσότερο από 60 εκατοστά. Έχει αχονδροπλασία, μια σπάνια μορφή νανισμού.

Μετά τα 18α γενέθλιά της, στις 16 Δεκεμβρίου 2011, η Γκίνες την ανακήρυξε επίσημα ως την πιο κοντή γυναίκα στον κόσμο.

Έπαιξε τον Ma Petite στο «American Horror Story: Freak Show», το οποίο έκανε πρεμιέρα το 2014.

Ο Kösen και η Amge συναντήθηκαν τον Ιανουάριο του 2018 για να ποζάρουν για φωτογραφίες μπροστά από τις πυραμίδες της Γκίζας της Αιγύπτου.

Το Αιγυπτιακό Συμβούλιο Προώθησης Τουρισμού απηύθυνε την πρόσκληση να συμβάλει στην τόνωση του τουρισμού.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέφερε ότι το ζευγάρι ταξίδεψε στην Καλιφόρνια για τη συνάντηση της Δευτέρας κατόπιν εντολής ενός αγνώστου ταυτότητας Αμερικανού παραγωγού.