ΚΟΣΜΟΣ

Ξανά στο «τιμόνι» του Σιδηρόδρομου ο επικεφαλής της εταιρείας όταν έγιναν τα «Τέμπη της Τουρκίας»

Ξανά στο «τιμόνι» του Σιδηρόδρομου ο επικεφαλής της εταιρείας όταν έγιναν τα «Τέμπη της Τουρκίας»

Αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτων για την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης 

Έντονες είναι οι αντιδράσεις στην Τουρκία για το γεγονός ότι επανήλθε στο «τιμόνι» του κρατικού Σιδηρόδρομου (TCDD) ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής της εταιρείας όταν έγιναν τα «Τέμπη της Τουρκίας».

Ο Veysi Kurt, ο οποίος απολύθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του TCDD 14 μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα το 2018 στο Çorlu, αποκαταστάθηκε και με τη βούλα.

Με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με την υπογραφή του προέδρου Ερντογάν, ο Veysi Kurt, ο οποίος ήταν επικεφαλής του TCDD κατά την σιδηροδρομική τραγωδία στο Çorlu το 2018, κατά την οποία 25 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 7 παιδιά, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 300 τραυματίστηκαν. , επαναδιορίστηκε Γενικός Διευθυντής.

Αυτό προκάλεσε τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων. «Ο Veysi Kurt ήταν μεταξύ των ονομάτων που θα έπρεπε να είναι οι κατηγορούμενοι, αλλά η κατάθεσή του δεν ελήφθη καν», ανέφερε στο HalkTV η Mısra Öz, η οποία έχασε τον γιο της Oğuz Arda Sel.

Η Öz είπε ακόμη πως «εάν είχε γίνει μια σωστή δίκη, δεν θα είχαν διοριστεί, καλώ τους εισαγγελείς και τους δικαστές να λάβουν μέτρα».