ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Τρένο ταξίδευε επί 1,5 ώρα χωρίς μηχανοδηγό - Σταμάτησε σε μία... ανηφόρα

treno
Photo: AP

Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου και το  χρησιμοποιούν περίπου 11.000 τρένα καθημερινά

Στη βόρεια Ινδία συνέβη ένα πρωτοφανές περιστατικό όταν τρένο ταξίδεψε χωρίς μηχανοδηγό επί περίπου μιάμιση ώρα από έναν σταθμό μέχρι το σημείο που σταμάτησε. Μάλιστα η πορεία του καταγράφηκε σε βίντεο.

O μηχανοδηγός και ο βοηθός του για άγνωστους λόγους αποβιβάστηκαν και μόλις έγινε αυτό το τρένο άρχισε να κυλάει. Δεν μπορούσαν να ανέβουν πάνω του, ανέφερε ο διευθυντής του υπουργείου Σιδηροδρόμων.

Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι τέθηκαν προσωρινά σε αργία.

Πώς σταμάτησε

Το τρένο τελικά ακινητοποιήθηκε σε μια ανηφορική διαδρομή και με τη χρήση φρένων έκτακτης ανάγκης και την τοποθέτηση λίθων στις ράγες για να αποτραπεί ένα μεγάλο δυστύχημα. Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε και το τρένο σταμάτησε.

Σημειώνεται ότι, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, κατασκευάστηκε πριν από τουλάχιστον 160 χρόνια επί βρετανικής αποικιοκρατίας. Σήμερα το χρησιμοποιούν περίπου 11.000 τρένα καθημερινά καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.