ΚΟΣΜΟΣ

Iνδία: Το γαμήλιο πάρτι του πλουσιότερου ανθρώπου στη χώρα- Η Ριάνα, ο Μπιλ Γκέιτς και τα 2500 πιάτα

O υιός Αμπάνι με την αρραβωνιστικιά του
O υιός Αμπάνι με την αρραβωνιστικιά του
ΑΡ

Οι πλούσιοι και διάσημοι του πλανήτη σπεύδουν στο Γκουτζαράτ της Ινδίας για το γαμήλιο πάρτι που διοργανώνει για τον γιο του, ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ινδίας, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Μουκές Αμπάνι.

Ο Μπιλ Γκέιτς και η Ιβάνκα Τραμπ είναι ανάμεσα στους καλεσμένους που αναμένονται στο πάρτι πριν από το γάμο για τον γιο του Mουκές Αμπάνι, Aνάντ, και την αρραβωνιαστικιά του Ραντίκα Μερτσάντ. Για μια από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ινδίας, ένας γάμος δεν είναι απλώς ένας γάμος, είναι ένα θέαμα που έχει σχεδιαστεί για να θαμπώνει ακόμη και τους πλουσιότερους και ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου.

Το 2018 ο πλουσιότερος άνδρας της Ινδίας, ο Mουκές Αμπάνι, έκανε στην κόρη του τον πιο ακριβό γάμο που είχε δει ποτέ η χώρα, όπου εμφανίστηκε η Μπιγιονσέ και οι καλεσμένοι παρευρέθηκαν σε δεξιώσεις στη λίμνη Κόμο της Ιταλίας, καθώς και στη Βομβάη και στο Ρατζαστάν, με κόστος σχεδόν 100 δισεκατομμύρια δολάρια

O γάμος του Ακάς Αμπάνι το 2019ΑΡ

Ο Ινδός δισεκατομμυριούχος ετιμάζεται να διοργανώσει ένα ακόμη πιο λαμπερό σόου που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, αυτή τη φορά για τον γάμο του μικρότερου γιου του, του 28χρονου Aνάντ Αμπάνι. Οι εφημερίδες σε όλη την Ινδία αναφέρονται διαρκώς στις λεπτομέρειες των εορτασμών για το γάμο του Αμπάνι με την 29χρονη αγαπημένη του Ραντίκα, κόρη γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας που διευθύνει την Encore Healthcare, μια μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία της Ινδίας

Η Μέρτσαντ, η οποία είναι επαγγελματίας χορεύτρια, βρίσκεται πλέον στο διοικητικό συμβούλιο της Encore. Σύμφωνα με τη λίστα Forbes Rich, ο Aμπάνι, πρόεδρος του ομίλου Reliance Industries που ασχολείται με τα πάντα, από την ενέργεια μέχρι τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τις τηλεπικοινωνίες, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, με περιουσία 112 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο εξωτικός κήπος με τα μάνγκο και τις λεοπαρδάλεις

Το Antilla, το 27όροφο σπίτι του στη Βομβάη, συγκέντρωσε την παγκόσμια προσοχή όταν χτίστηκε, και σύμφωνα με πληροφορίες κόστισε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Κατατάχθηκε από το Forbes ως το πιο ακριβό ακίνητο στον κόσμο. Ενώ οι πλήρεις λεπτομέρειες του γάμου, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί, το τριήμερο προγαμήλιο πάρτι τον Μάρτιο φαίνεται να είναι ένα πλούσιο και γεμάτο αστέρια εκδήλωση.

Η έναρξη των γαμήλιων εορτασμών θα γίνει την 1η Μαρτίου σε ένα τριήμερο πάρτι που θα πραγματοποιηθεί σε έναν κήπο 3.000 στρεμμάτων, που βρίσκεται στους χώρους ενός διυλιστηρίου πετρελαίου στο Jamnagar, στην πατρίδα του Aμπάνι στο Γκουτζαράτ.

Ο κήπος λέγεται ότι έχει περισσότερα από 10 εκατομμύρια δέντρα και το μεγαλύτερο περιβόλι μάνγκο στην Ασία και επίσης φιλοξενεί το κέντρο διάσωσης και αποκατάστασης ζώων του Ινδού Κροίσου, το οποίο έχει 2.000 διασωθέντα ζώα τόσο από την Ινδία όσο και από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους λεοπαρδάλεις, τίγρεις, λιοντάρια, τζάγκουαρ και ελέφαντες.

Πληροφορίες λένε οτι η σταρ που θα διασκεδάσει τους καλεσμένους θα ειναι η Ριάνα, μαζί με τον διάσημο «μάγο» Ντέιβιντ Μπλέιν, ενώ η λίστα καλεσμένων περιλαμβάνει τους πάντες, από τους Ινδούς δισεκατομμυριούχους και τις διασημότητες του Bollywood, μέχρι Αμερικανούς μεγιστάνες όπως οι Μπιλ Γκέιτς και Μαρκ Ζούκερμπεργκ αλλά και η κόρη του Αμερικανού πρώην προέδρου Ιβάνκα Τραμπ.

Περίπου 2.500 πιάτα αναμένεται να σερβιριστούν στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των τριών ημερών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα φάνε....το ίδιο πιάτο δύο φορές. Ενώ λίγοι στην Ινδία μπορούν να αντέξουν οικονομικά πλούσιους γάμους παρόμοιους με εκείνους που διοργανώνουν οι Αμπάνι, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι γάμοι στην Ινδία συνεχίζουν να γίνονται όλο και μεγαλύτεροι. Η Ινδία ξοδεύει πλέον πάνω από 75 δισεκατομμύρια δολάρια σε γάμους κάθε χρόνο, καθιστώντας την την τέταρτη μεγαλύτερη βιομηχανία στη χώρα.