ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανική γκάφα στην Ερυθρά Θάλασσα: Φρεγάτα άνοιξε πυρ κατά αμερικανικού UAV αλλά... αστόχησε

fregata

Η φρεγάτα Hessen (F221) άνοιξε πυρ όταν δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος αλλά το UAV «δεν χτυπήθηκε»

Παραλίγο να καταρρίψει κατά λάθος ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) φρεγάτα του γερμανικού πολεμικού ναυτικού, η οποία συμμετέχει στη διεθνή επιχείρηση για την προστασία της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρουν σήμερα γερμανικά δημοσιεύματα.

Το υπουργείο Άμυνας της Γερμανίας επιβεβαίωσε πως τη Δευτέρα υπήρξε περιστατικό με UAV συμμαχικής χώρας, χωρίς να την κατονομάσει.

Η φρεγάτα Hessen (F221) άνοιξε πυρ όταν δεν κατάφερε να αναγνωρίσει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, συμπληρώνοντας ότι το UAV «δεν χτυπήθηκε». Από το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επισημάνθηκε πως η φρεγάτα Hessen δεν είχε ενημερωθεί από τους συμμάχους για την παρουσία μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το UAV ήταν ένα αμερικανικό MQ-9 Reaper. Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται πως το περιστατικό καταδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ των δυνάμεων που συμμετέχουν στην αποστολή «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.