ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: «Μαγνήτισε τα βλέμματα» ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με το εντυπωσιακό σακάκι του στον χλιδάτο γάμο

Ινδία: «Μαγνήτισε τα βλέμματα» ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με το εντυπωσιακό σακάκι του στον χλιδάτο γάμο

Στην Ινδία ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ βρίσκεται στην Ινδία καθώς είναι προσκεκλημένος στις χλιδάτες εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε ο Μουκές Αμπάνι, ο επιχειρηματίας με τη μεγαλύτερη περιουσία στην Ασία, προκειμένου να γιορτάσει τον επικείμενο γάμο του γιου του.

Φωτογραφίες που δημοσίευσαν ινδικά ΜΜΕ επιβεβαίωσαν την άφιξη του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και της συζύγου του Πρισίλα Τσαν.

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν το ιδιαίτερο σακάκι του Μαρκ Ζούκερμπεργκ μίας και δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες εμφανίσεις.

Ποιος είναι ο Αμπάνι που παντρεύει την κόρη του

Ο 66χρονος Αμπάνι είναι πρόεδρος της Reliance Industries - της μεγαλύτερης εταιρείας της Ινδίας σε κεφαλαιοποίηση - και ο 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes, με περιουσία άνω των 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι εορτασμοί πρόκειται να κοστίσουν 140 εκατομμύρια ευρώ, ανέφεραν πηγές στη MailOnline. Μόνο η σύμβαση τροφοδοσίας, που ανατέθηκε σε έναν από τους κορυφαίους ομίλους ξενοδοχείων πέντε αστέρων της Ινδίας, φημολογείται ότι είναι περίπου 23 εκατομμύρια ευρώ.

Για τον γάμο της κόρης του το 2018, ο Aμπάνι λέγεται ότι πλήρωσε την Beyonce 5,5 εκατομμύρια ευρώ για να πραγματοποιήσει μια ιδιωτική συναυλία για καλεσμένους. Μαζί με τον λογαριασμό για την τρίωρη συναυλία της, η Ριάνα ζήτησε να της ετοιμάσουν ένα από τα αγαπημένα της πιάτα, δηλαδή κοτόπουλο με κάρι όσο βρίσκεται στη χώρα, το οποίο θα μαγειρέψουν σημειωτόν οι καλύτεροι σεφ της Ινδίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Aμπάνι και η σύζυγός τους Nίτα-μαζί με τον γιο τους Aναντ και την αρραβωνιαστικιά του ξεκίνησαν ένα τριήμερο γλέντι για περισσότερους από 51.000 χωρικούς στο Reliance Township στη γενέτειρά του Τζαμναγκάρ στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας.

H Iβάνκα ΤραμπΑΡ

Ο Αμπάνι πραγματοποίησε τον πιο ακριβό γάμο στην Ινδία για την κόρη του το 2018, ο οποίος φέρεται να κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια. «Υπεύθυνοι» για το σόου αυτή τη φορά θα ειναι η Ριάνα, ο David Blaine και η Diljit Dosanjh του Bollywood που θα εμφανιστούν για τους καλεσμένους.

Η λίστα με τα ηχηρά ονόματα περιλαμβάνει τον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, τον επικεφαλής της Meta Mαρκ Ζούκερμπεργκ και αρκετούς νυν και πρώην πολιτικούς ηγέτες, σύμφωνα με μια λίστα που δημοσίευσε η Reliance. Ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της Disney, Ρόμπερτ Ίγκερ, μετά τη συμφωνία ανάμεσα στη Reliance Industries και τη Walt Disney για τη συγχώνευση των ινδικών επιχειρήσεων μέσων ενημέρωσης, ο πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας Καρλ Μπίλντ, ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά Στιβεν Χάρπερ και ο βασιλιάς του Μπουτάν.

Οι πρωταγωνιστές του Bollywood Amitabh Bachchan και Shahrukh Khan, τα εικονίδια του κρίκετ Sachin Tendulkar και M.S. Ο Dhoni και ο τιτάνας της βιομηχανίας Gautam Adani είναι επίσης προσκεκλημένοι στο «γεγονός» της χρονιάς για την ελίτ της Ινδίας και όχι μόνο. Οι Aμπάνι χτίζουν ένα συγκρότημα ινδουιστικών ναών στη Τζαμναγκάρ, για να διατηρήσουν «την πλούσια πολιτιστική και πνευματική ταυτότητα της Ινδίας στο επίκεντρο των γαμήλιων εορτασμών», ανέφερε το Ίδρυμα Reliance στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι VIP και οι θεματικές βραδιές

Οι κύριοι εορτασμοί, που θα διαρκέσουν από 1 έως 3 Μαρτίου, θα έχουν διαφορετικά θέματα, εκδηλώσεις και ενδυματολογικούς κώδικες, συμπεριλαμβανομένης της ημέρας «πυρετού της ζούγκλας» με επίσκεψη σε ένα κέντρο διάσωσης ζώων που διευθύνει ο Aμπάνι, ανέφερε η εφημερίδα Hindustan Times.

Το ζευγάρι φιλοξενεί 1.000 VIP που θα στεγαστούν σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις πέντε αστέρων λίγο έξω από την πόλη στη δυτική Ινδία. Εκατοντάδες μέλη του προσωπικού θα είναι σε ετοιμότητα για να τους φροντίσουν με μια σειρά από ρετιρέ και βίλες που ανακαινίστηκαν για την περίσταση. Περισσότεροι από 100 σεφ ταξιδεύουν επίσης για να τους φροντίσουν και θα ετοιμάσουν 500 πιάτα κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, από παραδοσιακά ινδικά τρόφιμα έως μεξικάνικα, κινέζικα και ευρωπαϊκά

Η μέλλουσα σύζυγος του Αμπάνι είναι η κόρη του δισεκατομμυριούχου Shri Viren Merchant, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της ιδιωτικής εταιρείας υγείας Encore Healthcare. Η πρόσκληση για τους εορτασμούς πριν από το γάμο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραφε: «Με καρδιές γεμάτες χαρά και ενθουσιασμό, σας προσκαλούμε στις προγαμήλιες γιορτές του Anant και της Radhika στο σπίτι μας στο Jamnagar. Ανυπομονούμε να σας έχουμε μαζί μας για να μοιραστούμε τη χαρά, την αγάπη και το γέλιο μας και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα αγαπάμε για πάντα».

Φαίνεται επίσης ότι υπάρχει αυστηρός ενδυματολογικός κώδικας για τους καλεσμένους που συμμετέχουν στο πάρτι. Σήμερα το βράδυ, τα αγαπημένα πρόσωπα του ευτυχισμένου ζευγαριού θα απολαύσουν ένα κοκτέιλ πάρτι με θέμα «βραδιά στην everland» στις εγκαταστάσεις. Την επόμενη μέρα, τους είπαν να φορέσουν «άνετα παπούτσια» για να κάνουν μια «βόλτα στην άγρια πλευρά» επισκεπτόμενοι το κέντρο διάσωσης ζώων Reliance, το οποίο εκτείνεται σε 650 στρέμματα και φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ζώα. Εκείνο το βράδυ, oι καλεσμένοι θα πρέπει να ντυθούν με ενα «εκθαμβωτικό desi romance» στυλ.

rihanna.5.jpg
H Ριάνα φθάνει στην Ινδία

Την τρίτη μέρα, οι επισκέπτες καλούνται να επιλέξουν το «casual chic» για τα μονοπάτια Tusker, όπου πιθανώς θα εξερευνήσουν την περιοχή. Η τελική εκδήλωση θα είναι ένα Hashtakhar, που μεταφράζεται ως «υπογραφή», και οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν παραδοσιακά ρούχα, όπως σάρι.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι επισκέπτες θα ταξιδέψουν στην πόλη Τζαμναγκάρ με ναυλωμένες πτήσεις και φέρι μποτ - και έχουν ενημερωθεί ότι υπάρχει όριο τριών βαλιτσών ανά ζευγάρι. Το ινδικό δημοσίευμα National News αναφέρει ότι και οι 1.000 επισκέπτες θα έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πλυντηρίου καθ' όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που περιλαμβάνει γρήγορο άτμισμα.

Το ενημερωτικό φυλλάδιο αναφέρει επίσης ότι κομμωτές, make-up artists και ενδυματολόγοι, υπεύθυνοι για τα παραδοσιακά ινδικά ρούχα θα είναι επίσης σε ετοιμότητα για να βοηθήσουν. Ο οδηγός λέει: «Θα θέλαμε να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή στο έπακρο και να δημιουργείτε όμορφες αναμνήσεις που διαρκούν μια ζωή».

Πώς γνωρίστηκε το ζεύγος

Σύμφωνα με τους Times of India, οι σεφ που απασχολούνται στο πολυτελές Jardin Hotel έχουν ετοιμάσει περισσότερα από 2.500 πιάτα - που καλύπτουν ιαπωνική, μεξικάνικη και ταϊλανδέζικη κουζίνα. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα 75 επιλογών για πρωινό και επιπλέον 225 και 275 για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Το παραδοσιακό μεταμεσονύκτιο γεύμα, διαρκεί από τις 12 έως τις 4 το πρωί, ενώ κανένα στοιχείο στο μενού δεν θα επαναληφθεί κατά τη διάρκεια των τριών ημερών.

Το ευτυχισμένο ζευγάρι λέγεται ότι ήταν παιδικοί φίλοι και φοιτούσαν και οι δύο σε πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ. Τον Νοέμβριο του 2018, η αδερφή του Aνάντ Ίσα, απόφοιτος του Γέιλπαντρεύτηκε με τον μεγιστάνα των ακινήτων Aνάντ Πιραμάλ, παιδικό φίλο και γιο ενός άλλου πλούσιου επιχειρηματία, σε έναν γάμο που πιστεύεται ότι κόστισε 100 εκατομμύρια δολάρια σύμφωμα με το Bloomberg.

Ο πρώτος υπαινιγμός της πολυτέλειας του γάμου ήταν τα περίτεχνα κεντημένα και επιχρυσωμένα κουτιά Dolce & Gabbana που έλαβαν οι καλεσμένοι ως προσκλήσεις. Κάθε εξαιρετική συσκευασία με τυπωμένο τριαντάφυλλο περιείχε μια σειρά από πολυτελείς κάρτες που διπλώνονταν για να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούνταν κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδήλωσης. Η αυτοκρατορία του Αμπάνι εκτείνεται στις τηλεπικοινωνίες, τα χημικά, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, την τεχνολογία και τα τρόφιμα