ΚΟΣΜΟΣ

Επαναλειτουργεί το site της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας - Η αποκάλυψη της Le Figaro

Επαναλειτουργεί το site της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας - Η αποκάλυψη της Le Figaro
AP

«Η βασιλική οικογένεια παρέμενε πάντα πολύ διακριτική σχετικά με τις κοινωνικές της δραστηριότητες», αναφέρει η Le Figaro

Στην πρώην ελληνική οικογένεια αναφέρεται σε άρθρο της η διαδικτυακή έκδοση της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Στο δημοσίευμα με τίτλο «En exil, la famille royale grecque tente de faire peau neuve» (Στην εξορία, η ελληνική βασιλική οικογένεια προσπαθεί να ανανεωθεί) γίνεται γνωστό ότι η ιστοσελίδα της πρώην βασιλικής οικογένειας έχει αρχίσει να ξαναλειτουργεί μετά από 13 χρόνια που παρέμενε ανανεργή.

«Το domain greekroyalfamily.gr υπήρχε εδώ και περίπου δεκαπέντε χρόνια αλλά δεν είχε ενημερωθεί από το 2011.

Από τις 27 Φεβρουαρίου δόθηκε νέα πνοή στην ιστοσελίδα της ελληνικής βασιλικής οικογένειας, στα ελληνικά και στα αγγλικά. Κανονικά, αυτές οι πληροφορίες θα περνούσαν απαρατήρητες, καθώς η Ελλάδα είχε καταργήσει τη μοναρχία το 1973 με δημοψήφισμα», αναφέρει η Le Figaro.

Tο site της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας

Και προσθέτει: «Η βασιλική οικογένεια παρέμενε πάντα πολύ διακριτική σχετικά με τις κοινωνικές της δραστηριότητες, τα έργα της ή την παρουσία της σε εκδηλώσεις στην Ισπανία, την Ελβετία, την Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Ελλάδα. Ωστόσο, έχει πάρει διαφορετικό χαρακτήρα από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Β', τελευταίου βασιλιά των Ελλήνων, στις 10 Ιανουαρίου 2023».

«Παρέλαση» γαλαζοαίματων στο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν έδωσε το «παρών» στο μνημόσυνο του νονού του και τέως βασιλιά Κωνσταντίνου για «προσωπικούς», όπως ανέφερε, λόγους, ενώ άγνωστο παραμένει αν απουσίαζε για να μείνει δίπλα στη Κέιτ, η οποία αναρρώνει ακόμα.

mnimosyno-teos-vasilia-Konstantinou-1.jpg
Chris Jackson/Getty Images

Ο Ουίλιαμ ζήτησε συγγνώμη στην ελληνική οικογένεια για την απουσία του.

mnimosyno-teos-vasilia-Konstantinou-5.jpg
Chris Jackson/Getty Images

Η βασίλισσα Καμίλα έφτασε τελευταία στο παλάτι του Ουίνσδορ, στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στην επιμνημόσυνη δέηση βρίσκονταν επίσης ο πρίγκιπας Άντριου, η Σάρα, η Δούκισσα του York με τις κόρες της, η πριγκίπισσα Ευγενία και η πριγκίπιισα Βεατρίκη. Παρόντες ήταν ο Δούκας και η Δούκισσα του Γκλόστερ και πολλοί ακόμα προσκεκλημένοι της οικογένειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

mnimosyno-teos-vasilia-Konstantinou-4.jpg
Andrew Matthews - WPA Pool/Getty Images

Από την τελετή δεν έλειπαν ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίσια της Ισπανίας παρά τις φήμες διαζυγίου.

mnimosyno-teos-vasilia-Konstantinou-3.jpg
Andrew Matthews - WPA Pool/Getty Images

Η βασίλισσα Καμίλα και άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας συνόδευσαν την Άννα-Μαρία, τον γιο της Παύλο και την οικογένειά του στο παρεκκλήσι.

mnimosyno-teos-vasilia-Konstantinou-6.jpg
Chris Jackson/Getty Images