ΚΟΣΜΟΣ

Πώς απαντάει η Μόσχα στην νατοϊκή «απειλή» - Σόιγκου: Δύο στρατηγικές ενώσεις

Πώς απαντάει η Μόσχα στην νατοϊκή «απειλή» - Σόιγκου: Δύο στρατηγικές ενώσεις
Φωτ.: Unsplash

Όπως υποστηρίζεται λαμβάνονται μέτρα λόγω συσσώρευσης στρατιωτικού δυναμικού του ΝΑΤΟ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας

Μια μέρα μετά την ευρεία δημοσιοποίηση της μεγάλης κλίμακος άσκησης του ΝΑΤΟ ήρθε η πρώτη αντίδραση από την Μόσχα.

Ο επικεφαλής του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, στρατηγός Σεργκέι Σόιγκου, δήλωσε ότι οι στρατιωτικές περιοχές της Μόσχας και του Λένινγκραντ επανασυστάθηκαν ως αντίδραση στο πλαίσιο της επέκτασης του ΝΑΤΟ, καθώς και της συσσώρευσης του στρατιωτικού δυναμικού της συμμαχίας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας.

Ο υπουργός επέστησε την προσοχή στα μέτρα που ελήφθησαν για την ενίσχυση των ομάδων στρατευμάτων στις βορειοδυτικές και δυτικές στρατηγικές κατευθύνσεις. «Έχουν δημιουργηθεί δύο στρατηγικές εδαφικές ενώσεις των Ενόπλων Δυνάμεων στις στρατιωτικές περιοχές του Λένινγκραντ και της Μόσχας», είπε.

Τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του κτηρίου του ιστορικού αρχηγείου της Στρατιωτικής Περιφέρειας της Μόσχας, τα δωμάτια ελέγχου του οποίου είναι «εξοπλισμένα με προηγμένες ασφαλείς επικοινωνίες και μέσα προβολής της κατάστασης».

Επιπλέον, έχει συσταθεί στρατιωτικό-διοικητικό τμήμα της χώρας, όπως σημείωσε ο Σόιγκου.

Τα μέτρα που ελήφθησαν, τόνισε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, θα καταστήσουν δυνατή τη σημαντική αύξηση της αποτελεσματικότητας της διοίκησης και του ελέγχου των στρατευμάτων και των δυνάμεων.