ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Δανία: Το μυστικό ταξίδι του βασιλιά στο μέρος που ζει η φημολογούμενη ερωμένη του

Σάλος στη Δανία: Το μυστικό ταξίδι του βασιλιά στο μέρος που ζει η φημολογούμενη ερωμένη του

Ένας νέος πονοκέφαλος δημιουργήθηκε για το παλάτι της Δανίας με πρωταγωνιστή για ακόμα μια φορά τον βασιλιά Φρέντερικ. 

Δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα στο παλάτι της Δανίας αφού σύμφωνα με τα διεθνή σκανδαλοθηρικά ΜΜΕ ο νέος βασιλιάς της χώρας φέρεται να πραγματοποίησε ιδιωτική επίσκεψη στην Ισπανία, μήνες μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις φωτογραφίες του με την Μεξικανή socialite Τζενοβέβα Κασανόβα που πυροδότησαν φήμες περί απιστίας.

Σύμφωνα με το Hola!, ο 55χρονος βασιλιάς Φρέντερικ βρέθηκε στην Μαδρίτη πριν από τρεις εβδομάδες, όπως επιβεβαίωσαν τρεις διαφορετικές πηγές.

Η προηγούμενη ιδιωτική επίσκεψη του Φρέντερικ στη Μαδρίτη τον περασμένο Οκτώβριο προκάλεσε σάλο όταν το ισπανικό περιοδικό, Lecturas, δημοσίευσε εικόνες του τότε διαδόχου του θρόνου με τη Μεξικανή.

Ποιος είναι ο βασιλιάς Φρέντερικ

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ, είχε συζητηθεί για την πρώτη του τουρνέ στην Ινδία ως αντιβασιλέας, τον οποίο συνόδευε η σύζυγός του πριγκίπισσα Μαίρη. Το πριγκιπικό ζευγάρι τότε υποχρεώθηκε να αποχωριστεί τα υποδήματά του κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο ταφικό μνημείο του Μαχάτμα Γκάντι, όπως προτάσσει το πρωτόκολλο. Στο ζευγάρι ζητήθηκε να βγάλουν τα παπούτσια τους και να προχωρήσουν προς το μνήμα φορώντας λευκές παντόφλες μιας χρήσης.

Κατά τα άλλα, η πρώτη επίσημη του πρίγκιπα Φρέντερικ με τα καθήκοντα της μητέρας του υπό μάλης στέφθηκε από επιτυχία, σύμφωνα με τη δανική αποστολή. Κύριο ζήτημα της επίσκεψης, πέρα από τη σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, ήταν η κλιματική αλλαγή, η βιωσιμότητα και η πράσινη ανάπτυξη.

Η βασιλική οικογένεια της Δανίας(Photo by Sean Gallup/Getty Images)

Το ζευγάρι παντρεύτηκε λίγες εβδομάδες πριν από του Ολυμπιακούς Αφώνες της Αθήνας στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης. Απέκτησαν τέσσερα παιδιά, τον πρίγκιπα Κρίστιαν, την πριγκίπισσα Ιζαμπέλα και τα δίδυμα πρίγκιπα Βίνσεντ και πριγκίπισσα Ζοζεφίνα και ζούσαν προφανώς βίο ανέφελο ώσπου η βασίλισσα Μαργκρέτε καθηλώθηκε στο κρεβάτι του πόνου.

Ο πρίγκιπας Φρέντερικ είναι ο μόνος γαλαζοαίματος στην ιστορία που έχει συμμετάσχει σε αγώνα Ironman, αλλά και ο πρώτος και ο μοναδικός που έχει τερματίσει μαραθώνιο δρόμο σε 3 ώρες, 22 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα. Στο παλμαρέ του έχει ακόμα διακρίσεις στην ιστιοπλοΐα και φυσικά στο αλπικό σκι.

Κατά τα άλλα, είναι ένας άνθρωπος που παιδιόθεν προετοιμαζόταν για να αναλάβει κάποια μέρα τα βασιλικά καθήκοντά του. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στη Δανία και κατόπιν στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ -όπου φοίτησε με ψευδώνυμο για ευνόητους λόγους-, έγινε ο πρώτος Δανός γαλαζοαίματος που απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, υπηρέτησε τη θητεία του και στα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων και αφοσιώθηκε τόσο στα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής, ώστε υπήρξε σάρκα από τη σάρκα ερευνητικών αποστολών στη Γροιλανδία.