ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλικά photoshop: Όταν οι Ισπανοί μονάρχες προκάλεσαν το 2005 ανάλογο σκάνδαλο με αυτό της Κέιτ

Βασιλικά photoshop: Όταν οι Ισπανοί μονάρχες προκάλεσαν το 2005 ανάλογο σκάνδαλο με αυτό της Κέιτ

Δεν είναι η πρώτη φορά που βασιλική οικογένεια «κατηγορείται» για επεξεργασμένη φωτογραφία - Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ισπανίας

Μια χριστουγεννιάτικη κάρτα που δημοσίευσε η Ισπανική Βασιλική Οικογένεια το μακρινό 2005 επανεμφανίστηκε στο διαδίκτυο με αφορμή το σκάνδαλο με την φωτοσοπαρισμένη φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον.

Στο οικογενειακό πορτρέτο, ο τότε βασιλιάς Χουάν Κάρλος - ο οποίος παραιτήθηκε των καθηκόντων του τον Ιούνιο του 2014 - φαίνεται να κάθεται σε έναν κόκκινο καναπέ δίπλα στη σύζυγό του βασίλισσα Σοφία, η οποία κρατά στην αγκαλιά της την εγγονή της πριγκίπισσα Λεονόρ.

Μπροστά από τον καναπέ, τα άλλα εγγόνια του βασιλικού ζεύγους - Φελίπε, Βικτώρια Ευγενία, Μιγκέλ, Χουάν, Ειρήνη και Πάμπλο - φαίνονται να κάθονται σε πράσινο βελούδινο μαξιλάρι.

Ωστόσο, οι βασιλικοί παρατηρητές εκείνη την εποχή πρόσεξαν ότι το πόδι του βασιλιά Χουάν Κάρλος είχε επεξεργαστεί στη φωτογραφία.

Αυτό ώθησε έναν εκπρόσωπο του Παλατιού να παραδεχτεί ότι είχε χρησιμοποιηθεί λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για τη δημιουργία της εικόνας.

Αφού πάλεψαν να συγκεντρώσουν όλα τα εγγόνια σε ένα δωμάτιο, το Παλάτι τοποθέτησε φωτογραφίες των βασιλιάδων στο ίδιο φόντο για χάρη της χριστουγεννιάτικης κάρτας, ανέφεραν.

Ένας εκπρόσωπος είπε: «Δεν είναι μια φωτογραφία μιας επίσημης εκδήλωσης - είναι απλώς μια συλλογή που χρησιμοποιείται ως χαιρετισμός Χριστουγέννων».

Μετά την παραδοχή της πριγκίπισσας της Ουαλίας ότι είχε επεξεργαστεί τη φωτογραφία της για την Ημέρα της Μητέρας, η βασιλική δημοσιογράφος Eugenia Garavani μοιράστηκε τη διαβόητη χριστουγεννιάτικη κάρτα των Ισπανών γαλαζοαίματων με τους 116.000 followers της στο Instagram.

Η ίδια έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησης: «Royals και photoshop, μην πείτε περισσότερα. Αυτή είναι η χριστουγεννιάτικη κάρτα της ισπανικής βασιλικής οικογένειας το 2005».