ΚΟΣΜΟΣ

Κέιτ Μίντλετον: Νιώθει απαίσια για το σάλο με την «πειραγμένη» φωτογραφία - Ξεσπάθωσαν οι επικριτές

H Kέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ούλιαμ
H Kέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ούλιαμ
ΑΡ

Η Κέιτ Μίντλετον ανέλαβε την ευθύνη για την «πειραγμένη» φωτογραφία, αισθάνεται όμως απαίσια σύμφωνα με πηγές, τόσο για τον ντόρο που δημιουργήθηκε όσο και για τις θεωρίες συνωμοσίας που πυροδότησε για την υγεία της

Η Κέιτ Μίντλετον ήθελε να αναλάβει την ευθύνη για τη γκάφα της φωτογραφίας που κοινοποίησε μετά την περιπέτεια της υγείας της, καθώς νόμιζε ότι «η ειλικρίνεια ήταν η καλύτερη πολιτική» πλέον όμως αισθάνεται «απαίσια» και είναι «βαθιά αναστατωμένη» για τις φήμες που αναζωπυρώθηκαν για την υγεία της

Οι ανακοινώσεις από τα φωτογραφικά πρακτορεία έριξαν λάδι στη φωτιά των θεωριών συνωμοσίας. Σε μια ξαφνική κίνηση, η πριγκίπισσα της Ουαλίας παραδέχτηκε χθες ότι «επεξεργάστηκε» μια εικόνα που την έδειχνε να γιορτάζει την Γιορτή της Μητέρας με τα τρία της παιδιά.

Ωστόσο, ένας από τους γνώστες του παλατιού είπε στην Telegraph ότι η πριγκίπισσα ένιωθε «απαίσια» για την αλλοιωμένη εικόνα και προσπάθησε να κάνει τη φωτογραφία όσο «καλύτερη μπορούσε». Μια φίλη της είπε επίσης ότι ήταν «αναστατωμένη» από την καταιγίδα που προκάλεσε μια «αθώα οικογενειακή φωτογραφία», ανέφερε η Mirror.

Η μελλοντική βασίλισσα είπε σε ένα σπάνιο προσωπικό μήνυμα στο Twitter ότι «πειραματιζόταν κατά καιρούς» ως «ερασιτέχνης φωτογράφος». Ζήτησε συγγνώμη για όλη τη «σύγχυση» που προκάλεσε η φωτογραφία, αφού έξι παγκόσμια φωτογραφικά πρακτορεία απέσυραν την εικόνα, σε μια άνευ προηγουμένου αντίδραση για μία επίσημη βασιλική φωτογραφία– εν μέσω ανησυχίας ότι «η πηγή έχει αλλοιώσει την εικόνα».

Μετά από αυτό ξεκίνησαν ερωτήσεις για τα πάντα, από το γιατί ο καρπός της πριγκίπισσας Σάρλοτ δεν ταίριαζε με το μανίκι της ζακέτας της, μέχρι τα περίεργα δάχτυλα του πρίγκιπα Λούις. Η φωτογραφία της Κέιτ και των παιδιών της, που τράβηξε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στο σπίτι της οικογένειας στο Γουίνδσορ, ήταν η πρώτη που κυκλοφόρησε μετά την επέμβαση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο.

Το παλάτι του Κένσιγκτον δημοσιοποίησε το στιγμιότυπο με την ελπίδα ότι η φωτογραφία θα μπορούσε να μειώσει τις εικασίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την υγεία της πριγκίπισσας, που έχουν στενοχωρήσει και εξοργίσει το ζευγάρι. Αντίθετα, η «βασιλική γκάφα« είχε ως αποτέλεσμα μια νέα έκρηξη θεωριών συνωμοσίας.

Βασιλικές πηγές είπαν ότι η πριγκίπισσα είχε κάνει «μικρές προσαρμογές» στην εικόνα, την οποία ήλπιζαν εκείνη και ο σύζυγός της να είναι μια υπέροχη «άτυπη» λήψη για να μοιραστούν μια ξεχωριστή μέρα. Μια πηγή είπε: «Η πριγκίπισσα έκανε μικρές προσαρμογές, όπως μοιράστηκε στη δήλωσή της στα social media. Η οικογένεια πέρασε μαζί τη Γιορτή της Μητέρας και ήταν μια υπέροχη μέρα ».

Η Mirror ανέφερε ότι ένας γνώστης της βασιλικής οικογένειας είπε: «Είναι μια κακή μέρα για το παλάτι και κάτι που αναμφίβολα θα προβλημαίσει στο μέλλον». Αναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για την οργή, η πριγκίπισσα έγραψε: «Όπως πολλοί ερασιτέχνες φωτογράφοι, πειραματίζομαι περιστασιακά με το μοντάζ. Ήθελα να εκφράσω τη συγγνώμη μου για οποιαδήποτε σύγχυση προκάλεσε η οικογενειακή φωτογραφία που μοιραστήκαμε χθες. Ελπίζω ότι όλοι όσοι γιορτάζουν πέρασαν μια πολύ χαρούμενη Ημέρα της Μητέρας»

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι δεν θα επανεκδώσει τη μη επεξεργασμένη φωτογραφία της Κέιτ και των παιδιών της, κάτι που από μόνο του πυροδότησε περαιτέρω συζήτηση. Χθες το βράδυ, το Παλάτι αντιμετώπισε αυξανόμενη πίεση, δεχόμενο επικρίσεις οτι έπληξε την εμπιστοσύνη του κοινού. Η διαμάχη επισκίασε τη χθεσινή λειτουργία της Ημέρας της Στέψης στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, της οποίας ηγούνταν για πρώτη φορά η βασίλισσα Καμίλα – συνοδευόμενη από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ – απουσία του Βασιλιά καθώς υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Χθες (11/3) η Kέιτ εθεάθη στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου με τον σύζυγό της καθώς αυτός έφευγε από το Ουίνδσορ για να ταξιδέψει στο Λονδίνο για δύο δημόσιες εκδηλώσεις. Είναι κατανοητό ότι ήταν καθ' οδόν για ένα «ιδιωτικό ραντεβού» και δεν συνόδευσε δημόσια τον Ουίλιαμ

Ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Richard Fitzwilliams είπε στη MailOnline οτι «η ξαφνική εμφάνισή της δεν είναι μια αξιοπρεπής απάντηση» σε αυτό που συνέβη. «Όταν οι δημοσιογράφοι είπαν ότι θέλουν να "δουν" την Κέιτ κανείς, όπως το καταλαβαίνω, δεν εννοούσε με αυτόν τον τρόπο. Μια ξαφνική εμφάνιση, που μόλις έκανε, είναι μια σπασμωδική αντίδραση που δεν έχει αυτό που πρέπει να έχουν οι βασιλείς, δηλαδή η αξιοπρέπεια (...)

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ είναι το πιο λαμπερό και υψηλού προφίλ βασιλικό ζευγάρι στον κόσμο. Χρειάζονται αξιοπρέπεια για να συνεχίσουν να κάνουν καλό για τις φιλανθρωπικές οργανώσεις τους και να προβάλλουν ήπια δύναμη όπως κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει για τη Βρετανία. Πρέπει να αφήσουν πίσω τους αυτό το ντροπιαστικό επεισόδιο και να εμφανιστούν δημόσια με αυτοπεποίθηση. Θα χρειαστεί χρόνος και κοινή λογική...»

Το Παλάτι ελπίζει να αφήσει πίσω το θέμα με το photoshop, αλλά τα ερωτήματα παραμένουν. Ποιες ήταν οι «μικρές προσαρμογές» που έγιναν και μπορεί το Παλάτι να επιβεβαιώσει ποιο λογισμικό χρησιμοποιήθηκε; Ελέγχθηκε διεξοδικά η φωτογραφία πριν εκδοθεί – ή όντως το προσωπικό γνώριζε την πιθανότητα να είχαν γίνει προσπάθειες να την τροποποιήσουν; Και μήπως έχει συμβεί αυτό με κάποια από τις φωτογραφίες της πριγκίπισσας στο παρελθόν;